Žene Kosova protestuju protiv kandidature Jeremića: "On je najveći mrzitelj Albanaca"

Albanke s Kosova tvrde da, ako Jeremić dobije dovoljan broj glasova i postane generalni sekretar UN, Kosovo nikada neće bit član te svetske organizacije

  • 19

Grupa Albanki sa Kosova i Metohije zakazala je za 3. setembar protest u Prištini protiv izbora srpskog kandidata Vuka Jeremića za generalnog sekretara Ujedinjenih nacija, preneli su prištinski mediji.

VUK JEREMIĆ NA ČELU PLANETE? U ponedeljak treći krug glasanja za novog generalnog sekretara UN

U saopštenju dostavljenom kosovskim mediima, Albanke s Kosova tvrde da, ako Jeremić dobije dovoljan broj glasova i postane generalni sekretar UN, Kosovo nikada neće bit član te svetske organizacije.

Zato je, kažu, njihova obaveza da podignu glas i protestuju protiv Jeremića.

U pozivu prištinskim medijima da isprate ovaj događaj, navodi se da su organizatori Beriša i Bekimom Kupinom, Fatbarlom Kikina, a podržavaju ga aktivisti civilnog društva Feminism, Žene poslanici (GGA) sa predsednikom Mimoza Shala, Savez žena Kosova sa predsednicom Magbule Skadru...

U saopštenju se podseća da su i Majke Srebrenice i Žepe već uputile protestno pismo svim ambasadama zemalja članica Generalne skupštine SB UN u kojem zahtevaju odbacivanje Jeremećive kandidature za generalnog sekretara UN.

Kosovarke, naime, tvrde da je Jeremić, inače, bivši ministar spoljnih oslova Srbije, "najveći mrzitelj Albanaca".

- Ako takva osoba dobije dovoljan broj glasova, Kosovo nikada neće postati član UN - navele su žene Kosova koje kažu i da se - Srbija nikada nije izvinila niti osudila genocid počinjen na Kosovu.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Pera

    26. avgust 2016 | 12:31

    Hebes zene podrzavaju ga muskarci.

  • stvarno?

    26. avgust 2016 | 15:18

    Zene kosova ili shiptarke sa kosova? Kodovo ne moze da bude samostalno chlsnica un-a ako je kosovo srpsko nabijaj bagru u zatvor i udri pendrekom

  • Tanja

    26. avgust 2016 | 13:10

    Odvezali ih muzevi iz podruma...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA