U TOKU POTRAGA ZA RONIOCEM: Mađar upao u špilju duboku MINIMUM 16 metara

Zbog slabe vidljivosti odlučeno je da se podvodna potraga obustavi tokom noći, te će se nastaviti u subotu dok se površinska potraga nastavlja i tokom večeri

  • 0

Upravo je u toku koordinirana potraga za roniocemmađarskim državljaninom T.M. (33), koji je nestao u predelu podvodne pećine kod rta Tartaj, otok Cres, javila je hrvatska služba za usklađivanje, traganje i spasavnja na moru (MRCC Rijeka).

BRAVO, JUNAČINE! Ronioci izvadili BOMBU pored ADE MEĐICE! (VIDEO) (FOTO)

Akciju su pokrenuli u petak oko 15 sati u akvatoriju otočića Plavnik, severoistočno od otoka Cresa, u koordinaciji s Lučkom kapetanijom Rijeka, nadležnom Lučkom ispostavom Cres i Pomorskom policijom Rijeka, čiji pripadnici ronilačke jedinice obavljaju podmorsku potragu za nestalim roniocem.

Zbog slabe vidljivosti odlučeno je da se podmorska potraga obustavi tokom noći, te će se nastaviti u subotu dok se površinska potraga nastavlja i tokom večeri.

Opsežna potraga pokrenuta je kada su primili dojavu o nestanku ronioca od N.Ž., hrvatskog državljanina, koji je vlastitom brodićem prevezao grupu od 10 mađarskih ronioca.

Prevezao ih je u akvatorij ostrva Plavnik gde su oko 14.00 sati započeli sa ronjenjem u organizaciji ronilačkoga kluba registriranog u Republici Hrvatskoj, a čiji je vlasnik ujedno i vodič ove ronilačke ture. Delatnici Lučke kapetanije Rijeka i policijski službenici utvrdili su prema izjavama ostalih ronioca iz ekipe da je mađarski ronilac nestao odmah po izronu na površinu. Ronilačka tura obavljala se na poziciji podmorske špilje čiji ulaz se nalazi na dubini od 16 metara, odakle dalje vodi uži prolaz do špiljske komore čiji je ulaz na 20 metara dubine, dok samo dno komore doseže dodatnih 35 metara dubine.

(Telegraf.rs / 24sata.hr)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA