ALBANCI SU SVETU I BOGEA VEZALI ZA STUB I RAZNELI EKSPLOZIVOM: Zločin star 15 godina do danas nije rasvetljen! (FOTO)

Poznato je da su ovaj monstruozni zločin izvršili pripadnici albanske paravojne takozvane Oslobodilačke narodne armije

  • 2

Boge Ilievski i Svetislav Trpkovski, zaposleni u motelu "Brioni" u selu Čelopek blizu Tetova, u severozapadnom delu Makedonije, na svirep i jeziv način su izgubili živote. Dok su dežurali u noćnoj smeni u motelu, njih su uhvatili, vezali za jedan od potpornih betonskih stubova motela i sa eksplozivom digli u vazduh.

"PROKLETSTVO" PRESVETE BOGORODICE: Žitelji Malešivija sa strahom isčekuju Veliku Gospojinu

Ovo se dogodilo pre petnaest godina, a njihove ubice do danas nisu pronađene. Jedino se zna da su ovaj monstruozni zločin izvršili pripadnici albanske paravojne takozvane Oslobodilačke narodne armije ( ONA ), koja se 2001. godine borila protiv makedonskih vladinih snaga.

Oni su zverski bili ubijeni samo dve sedmice nakon potpisivanja Ohridskog dogovora kojim je okončan vojni konflikt 2001. godine u Makedoniji.

Boge (2)

Petnaestogodišnjica od njihovog ubistva obeležena je parastosom na pravoslavnom groblju u selu Čelopek i na mestu jezivog zločina, pored ruševina motela „Brioni“, koji do danas svedoče o zverstvima albanskih paravojnih grupacija.

Porodice ubijenih su revoltirane što slučaj „Brioni“ još nije rasvetljen.

Printskrin: telma.com.mk Printskrin: telma.com.mk

– Prošlo je 15 godina od krvavog masakra, a do sada ni jedna vlast nije počela istragu o ubistvu naših najmilijih. Tražimo pravdu, jer su nepravedno bili ubijeni dok su zarađivali hleb za svoju porodicu – izjavio je Ljupčo Načevski, zet ubijenog Svetislava Trpkovskog.

Motel "Brioni" je i dalje u ruševinama jer se zadruzi „Edinstvo“ ne dozvoljava da ga obnovi zato što je zemljište na kome stoje ruševine – državno.

(D.J.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • JB012

    29. avgust 2016 | 09:22

    Ako si Šiptar mozeš da radiš šta hoćeš. Trebaće nam još jedan rat da ih malo smirimo ili najbolje istrebimo.

  • ,Sumadinac

    30. avgust 2016 | 11:20

    Ako hocete pravdu vi njihovu cetvoricu tako vezete i dignete u vazduh

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA