NEZAPAMĆENA DRAMA U CRKVI: Uleteo u svetinju sa EKSPLOZIVOM, pa isekao sveštenika!

Indonezija je država sa najbrojnijom muslimanskom populacijom na svetu, a velika većina se pridržava umerene forme islama

  • 0

Indonežanska policija uhapsila je tinejdžera zbog pokušaja napada ručno pravljenom bombom u crkvi u gradu Medan, glavnom gradu Severne Sumatre.

DRAMA: Bombaš samoubica obukao Mesijev dres i krenuo da diže u vazduh (VIDEO)

Sedamnaestogodišnji mladić je sedeo među vernicima na jutarnjoj misi u Katoličkoj crkvi Svetog Džozepa.

Sa sobom je imao ranac u kome je policija kasnije pronašla eksplozivnu napravu, rekla je portparolka policije Rina Sari Ginting.

DEČAK SA SAMOUBILAČKIM POJASEM uhvaćen na ulici, u poslednjem trenutku sprečen je MASAKR (FOTO) (VIDEO)

Prema rečima očevidaca koji su sedeli do njega, kada je ustao, iz njegovog ranca su se videli dim i varnice, a čuo je se i slabi zvuk šištanja. Nakon toga, potrčao je prema pastoru koji je stajao za propovedaonicom, napadajući ga nožem. Ranio ga je u levu ruku, ali ta rana, na svu sreću, nije mnogo ozbiljna.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

U crkvi se nalaze specijalni odredi policije kako bi pretražili da li je napad bio "neuspeli pokušaj bombaša samoubice".

BOMBAŠ-SAMOUBICA SE RAZNEO U PEKARI: Najmanje 25 ljudi poginulo u Siriji

Portparolka policije dodala da policija trenutno pretražuje kuću napadača kako bi proverili da li poseduje materijal od kojeg se prave bombe, prenosi Rojters.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Indonezija je država sa najbrojnijom muslimanskom populacijom na svetu, a velika većina se pridržava umerene forme islama. Poslednjih godina se i u ovoj oblasti pojavio fundamentalizam inspirisan terorističkim organizacijama Al Kaidom i Islamskom državom.

(Telegraf.rs/Straitstimes.com)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA