AMERIKA BESNA NA TURSKU ZBOG KURDA: Da se odmah obustave sve operacije u Siriji

Turska vojska zajedno sa svojim sirijskim pobunjeničkim saveznicima vodi već šest dana operaciju čiji je cilj potiskivanje kurdskih snaga koje su saveznici SAD, kao i ekstremista Islamske države iz Džarabulusa

  • 11

Sjedinjene Države saopštile su danas da su sukobi u Siriji između turskih snaga i jedinica povezanih sa kurdskim savezom, koji Vašington podržava, neprihvatljivi i apelovale na sve strane da odmah obustave operacije.

SAD pozvale Tursku da se fokusira na borbu protiv IS

- To je već prenatrpano ratište - rekao je za Glas Amerike portparol Pentagona Piter Kuk odgovarajući na pitanje o nedavnim sukobima južno od sirijskog grada Džarabulusa na granici sa Turskom.

Turska vojska zajedno sa svojim sirijskim pobunjeničkim saveznicima vodi već šest dana operaciju čiji je cilj potiskivanje kurdskih snaga koje su saveznici SAD, kao i ekstremista Islamske države iz Džarabulusa.

Kuk je istakao da snage Islamske države nisu više razmeštene u oblastima gde se vode ti sukobi.

Foto: Profimedia, Abaca Foto: Profimedia, Abaca

SAD su spremne da podrže Tursku u operacijama protiv Islamske države, ali isto tako u potpunosti podržavaju kurdske snage u nastojanjima da poraze tu ekstremističku grupu, dodao je Kuk i istakao da Sjedinjene Američke Države nisu umešane u te aktivnosti.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Hju

    30. avgust 2016 | 15:56

    Jeste Amerika besna jer ce Turska da im pokvari planove ma daj Turci napred hvala bogu da se neko ne boji Amerike I da zna da im stane na put Zivela Turska

  • enes np

    30. avgust 2016 | 20:02

    Ja verujem sad ce ih poslušati. Samo terajte od svoje granice tu gamad ISIL, a ujedno i te Kurde. A Amerika neka povuče svoje besne pse (isil) koji narušava ugled muslimana i Islama.

  • Ekica

    30. avgust 2016 | 11:51

    PA AMIRIKA JE SVE ZAPOCELA..

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA