PEDOFILI SE JAVNO ŽIGOŠU, A NIKO NE PRISTAJE NA HEMIJSKU KASTRACIJU: Ovako se bore protiv pedofilije u Makedoniji

Ako osuđeni pedofil pristane na hemijsku kastraciju, boravak na robiji mu može biti skraćen, recimo sa 40 na 20 godina

  • 3

Policija ih skoro svakodnevno lovi, a crne hronike su i dalje prepune slučajeva pedofilije u Makedoniji. Matori "lovci" na decu ne biraju ni uzrast, ni pol mališana, a zakonske mere protiv njih ne daju rezultata.

STIŽU STROŽE KAZNE ZA PEDOFILE I SILOVATELJE U SRBIJI: Razmatraće se i uvođenje KASTRACIJE, ako neko podnese inicijativu!

Prvo je pre četiri godine uvedeno javno žigosanje osoba osuđenih zbog seksualne zloupotrebe dece objavljivanjem njihovih imena i fotografija u registru pedofil na internetu, ali džabe. Napadi na decu su nastavljeni, pa su izmenama krivičnog Zakona pooštrene kazne za seksualni napad na dete. Minimalna kazna sada je 12 godina zatvora, a u slučaju nanošenja teških fizičkih povreda ili smrti, od 15 godina do doživotnog zatvora.

Ako osuđeni pedofil pristane na hemijsku kastraciju, boravak na robiji mu može biti skraćen, recimo sa 40 na 20 godina. Međutim, iako zakon to omogućava, do sada u Makedoniji još ni jedan pedofil nije kastriran – hemijski. I to je, sigurno jedan od razloga što se u Makedoniji iz dana u dan povećava broj pedofila i ljudi koji seksualno zlostavljaju decu. Na njih nisu uticale ni pooštrene kazne, pa čak ni doživotna robija na koju je, pre tri godine bio osuđen Zlatko Kotevski iz Bitolja.

U Prvoj dečijoj ambasadi "Međaši" u Skoplju, koja je prva predložila hemijsku kastraciju, ističu da preko 1.000 dece u Makedoniji svake godine nastrada od seksualnih napasnika, a samo trećina slučajeva bude prijavljena jer su prekršioci "obično njihovi najbliži, ili prijatelji".

(D.J.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA