Ministar pokrenuo postupak protiv direktora policije Crne Gore

Bivši radnici Kombinata aluminijuma (KAP), koji zahtevaju isplatu otpremnina, pokušali su danas da na silu uđu u Skupštinu, ali ih je policija koristeći suzavac spriječila u tome

  • 0

Ministar unutrašnjih poslova Crne Gore Goran Danilović, najavio je disciplinski postupak protiv direktora Uprave policije, Slavka Stojanovića zato što ga, kako navodi, nije obavestio o mogućnosti da danas ispred Skupštine Crne Gore dođe do incidenta.

STRAH NA GRANICI: Crnogorski specijalci postavljaju MITRALJESKA GNEZDA ka Kosovu!

Uprava policije MUP-a Crne Gore, međutim, u saopštenju negira da je Stojanović imao unapred saznanja da može doći do incidenta i tvrdi da je ministar obavešten o svemu dok je događaj bio u toku.

Bivši radnici Kombinata aluminijuma (KAP), koji zahtevaju isplatu otpremnina, pokušali su danas da na silu uđu u Skupštinu, ali ih je policija koristeći suzavac spriječila u tome. Nekoliko radnika je palo u nesvjest.

Danilović je vanrednoj pres konferenciji saopštio je da nije znao ništa o nasilnom ulasku bivših radnika KAP-a u Skupštinu i intevenciji policije jer ga Stojanović nije obavijestio.

"Ministar unutrašnjih poslova zvaničnim putem, nijedni zvaničnim aktom, prije dešavanja pred parlamentom, nijednom zapetom, tačkom, slovom, nije upoznat sa mogućnosti da će se nešto dogoditi, sa najavom ili bilo čim slično," rekao je Danilović, preneo je RTCG.

Prema njegovim rečima, izostala je komunikacija sa menadžmentom policije, konkretno direktora Uprave policije sa ministrom.

"Samim tim, sasvim izvjesno sam onemogućen da kao politička ličnost i ministar unutrašnjih poslova, komunikacijom sa svim zainteresovanim stranama,eventualno sprečim da dođe do svega ovoga", kazao je Danilović.

Danilović je rekao da su današnja dešavanja pred parlamentom za njega više od incidenta. On je naglasio da je morao znati da se eventualno sprema nasilan ulazak u Skupštinu.

Danilović smatra nedopustivim i neprimerenim ponašanjem direktora Uprave policije.

"Jer sam iz medija saznao da se nešto događa, a morao sam znati po zakonu da se sprema eventualno protivzakonit ulazak u instituciju kakav je parlament, da imamo ozbiljnu najavu i da treba da preduzmemo određene korake", saopštio je Danilović.

"To je kap koja je prelila čašu, jer sam Stojanoviću već zabeležio dosta grešaka", rekao je Danilović.

On je zbog današnjeg incidenta zatražio sastanak i sa predsednikom Vlade Milom Ðukanovićem.

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

"Jer ukoliko o svemu što se događalo, ne zna ništa ni Vlada ni ministar onda je u pitanju policijski puč", ocenio je Danilović.

On je pozvao radnike KAP-a na sastanak u MUP-u.

"Radnici su znali da je policija morala da interveniše. Pozivam radnike da dođu u ministarstvo i da razgovaramo. Ne smeju da dozvole da se preko njihovih leđa vodi predizborna tuča. Ne mogu da razumijem svoje dojučerašnje kolege poslanike koji, znajući da je Skupština zabranila ili nije dozvolila ulazak radnicima u parlament, pozivaju građane da to urade nasilno. Građani nemaju imunitet i na takav način niko, pa ni parlamentarac, nema pravo da vodi računa o građanima", kazao je Danilović.

On je time indirektno prozvao poslanika DF-a Janka Vučinića, koji je pozvao radnike da uđu u parlament.

Ovim povodom oglasila Uprava policije MUP-a Crne Gore, negirajući da je direktor Uprave policije MUP-a Stojanović imao saznanja da će biti izvršen nasilan ulazak u objekat skupštine.

"Uprava policije MUP-a nije imala najavu niti bilo kakva saznanja da će biti izvšen nasilan ulazak u objekat Skupštine, odnosno da će ovakav nasilni ulazak u ovaj objekat biti pokušan, pa samim tim direktor nije ni mogao da obavijesti ministra o navedenom prije nego se događaj desio," navodi se u saopštenju.

Direktor je, kako se navodi, ministra obavestio o pokušaju nasilnog ulaska bivših radnika KAP-a u objekat Skupštine, za koji nije imao najavu, po saznanju za događaj, odnosno u momentu dok je pokušaj nasilnog ulaska bio u toku, a nakon prikupljanja potrebnih osnovnih činjenica koje su ministru tom prilikom prezentovane.

Naime, predstavnici bivših radnika KAP-a su u ponedeljak obavestili načelnika Centra bezbednosti Podgorica Jovicu Rečevića da će poslanik Janko Vučinić na sednici Skupštine zatražiti od poslanika koji su glasali za zakone u vezi sa otpremninama da zajedno pozovu ove bivše radnike KAP-a - sada penzionere, da uđu u Skupštinu, dodaje Uprava policije.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA