≫ 

"VOLIMO KRV VIŠE OD ŽIVOTA": ISIS najavio osvetu za smrt svog portparola

ISIS se u saopštenju u kojem je smrt potvrđena zavetovao na osvetu protiv "prljavih kukavica u sekti nevere, i nosača zastave s krstom"

  • 6

Abu Muhamad al Adnani, portparol ISIS-a i jedan od vodećih ljudi te terorističke organizacije, ubijen je u sirijskom gradu Alepu. Ova teroristička grupa saopštila je da će se osvetiti za smrt svog portparola.

UBIJEN PORTPAROL ISIS-a: Abu Muhamed Al-Adnani stradao u Alepu (FOTO)

Adnani je, prema pisanju islamističke agencije Amak njuz, ubijen tokom "nadzora operacija kojima je cilj bio da odbije vojne akcije usmerene protiv Alepa". ISIS drži teritoriju u provinciji Alepo, ali ne i istoimeni grad u kojem traju borbe pobunjenika i vladinih snaga.

Zasad nije poznato kako je Adnani poginuo. Adnani, poznat i kao "glas ISIS-a" je Sirijac iz Idliba koji se zakleo na vernost ISIS-ovom prethodniku Al Kaidi pre više od deset godina i bio je uhapšen od strane američkih snaga u Iraku.

Bio je šef propagande džihadističke grupe otkad je u junu 2014. objavio kako je ISIS uspostavio kalifat na područjima Iraka i Sirije.

ISIS se u saopštenju u kojem je smrt potvrđena zavetovao na osvetu protiv "prljavih kukavica u sekti nevere, i nosača zastave s krstom". Osvetiće se, pišu, "generacija rođena na teritoriju ISIS-a, koja voli smrt više od života".

Foto-ilustarcija: Profimedia/Alamy Foto-ilustarcija: Profimedia/Alamy

Sjedinjene Američke Države su izvele vazdušni udar čija je meta bio portparol takozvane Islamske države Abu Muhamad al Adnani, potvrdio je zvaničnik Pentagona nakon što je IS objavila da je on ubijen.

Američki zvaničnik je rekao da je meta vazdušnih udara bilo jedno vozilo u gradu al Bab u Siriji, ali nije želeo da kaže da li je Adnani ubijen, prenosi Rojters.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Penzioner profa

    31. avgust 2016 | 09:33

    Poznate mi nesto uniforme ...

  • Gardista

    31. avgust 2016 | 12:33

    Druze Americka vojska!

  • M i M a

    31. avgust 2016 | 09:56

    NEKA DODJU SMRADOVI BRADATI,, JA CU IM DATI MOG PEVCA DA GA ZAKOLJU., ALI PRE TOGA MORACE DA GA IZLJUBE I IZMAZE ALI POD USLOVOM DA BUDU VEOMA NEZNI....

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA