≫ 

MINISTAR PROSVETE: Roditelji će kontrolisati nastavnike i direktore škola

- Pojačavamo ulogu roditelja u odlučivanju, kontroli i ocenjivanju nastavnika i direktora škola i to kroz nezavisna, nova roditeljska tela - najavio je Šarčević

  • 5

Bitna novina sa dolaskom novog ministra prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladena Šarčevića biće ocenjivanje nastavnika i direktora škola od strane roditelja, čime će dodatno biti uvedena neka vrsta kontrole školskog kadra.

- Roditeljima je dodeljena slaba uloga u školi i to mora da se promeni. Njih niko nikada nije pitao šta zaista misle, a oni mnogo toga znaju. Zato pojačavamo ulogu roditelja u odlučivanju, kontroli i ocenjivanju nastavnika i direktora škola i to kroz nezavisna, nova roditeljska tela - najavio je za "Politiku" Šarčević.

Šarčević: Prosvetarima će zakinuti novac biti isplaćen narednih dana

Osim pomenute novine, inspekcije će nastaviti da rade svoj dosadašnji posao, posebno na lokalu, kažnjavanje direktora i sekretara škola koji prikrivaju radna mesta. Tražiće se veća dostupnost podataka za celokupno privatno obrazovanje, posebno za fakultete.

Novi ministar je susrevši se sa predstavnicima sindikata, univerziteta, SANU, Nacionalnog prosvetnog saveta, skupštinskog Odbora za obrazovanje, uspeo da na vladi obezbedi povraćaj novca za prosvetne radnike kojima su pogrešno obračunate zarade.

Foto-ilustracija: Profimedia/Corbis Foto-ilustracija: Profimedia/Corbis

Ruku pod ruku sa gore pomenutim idu pohvale na njegov račun, što od strane njegovih bivših đaka, sindikata koji su zadovoljni jer imaju "čoveka iz struke" za minbistra, dok mu drugi zameraju što sin premijera ide u njegovu privatnu školu.

MINISTAR PROSVETE: Prosvetari prvi na redu za POVEĆANJE PLATA!

- Vaše kolege pišu i da mi je supruga vlasnica izdavačke kuće, a ona je ekonomista, u penziji, čuva unuke. Premijera sam video samo jednom, kada mu je sin upisivao školu. Da prihvatim dužnost me je ubeđivao mesec i po dana - izjavio je Šarčević za "Politiku".

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Rikmil

    31. avgust 2016 | 21:16

    Родитељи чине 1/3 Школског одбора, а то је орган који управља радом школе. Према томе, ипак се они питају и то доста.

  • Petar

    1. septembar 2016 | 13:58

    Kao da roditelji nemaju druga posla.

  • Johan

    1. septembar 2016 | 12:14

    Pa naj bolje da mu roditelj i drzi casove a vi odajte po kafanama i vodajte se po hotelima sa profesorkama

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA