KINEZI SU ZBOG DOLASKA PUTINA U OVAJ GRAD ULOŽILI MILIJARDE DOLARA: Samo JEDNA zgrada koštala je MILIJARDU I PO (FOTO) (VIDEO)

U Hangžuu zgrađeni su novi putevi, zasađeno je na hiljade novih stabala, preuređene su fabrike

  • 4

Ovogodišnji Samit G20 održava se u kineskom gradu Hangžuu, a u njegov preobražaj i modernizaciju uloženo je milijarde dolara, s obzirom na to da je ovaj grad za kratko vreme ogrnut futurističkim ruhom.

Izgrađeni su novi putevi, zasađeno je na hiljade novih stabala, preuređene su fabrike, a čak su izgrađeni i novi kompleksi modernih stambenih zgrada kako bi gosti Samita otišli sa najboljim utiscima.

S druge strane obale, u luksuznoj turističkoj oblasti nalaze se i hoteli u kojima će boraviti gosti Samita, a pored se nalaze luksuzni saloni "Aston Martina" i "Ferarija", kao i brojni restorani internacionalne kuhinje.

Printskrin: Youtube/Cheng Fang Printskrin: Youtube/Cheng Fang

Ogroman baner crvene boje poziva građane da uzmu stvar u svoje ruke i "reše se problematičnih muva, bubašvaba, komaraca i glodara" pre nego što svečana ceremonija Samita počne.

Takođe, fabrikama u krugu od 150 kilometara od Hangžua zabranjen je rad do završetka Samita, kako bi se smanjila zagađenost. Radnicima je ponuđen dvonedeljni plaćeni odmor u turističkim destinacijama Kine, kako bi se ujedno smanjila i gužva u ovom gradu od šest miliona stanovnika.

Printskrin: Youtube/Cheng Fang Printskrin: Youtube/Cheng Fang

Najsrećniji zbog ove mega-transformacije svakako su stanovnici obližnjeg naselja Mantušan, u kojem živi zajednica ljudi sa skromnim primanjima. Međutim, zahvaljujući Samitu, njihov život se prethodnih meseci pretvorio u bajku: radnici su iskopali nove kanalizacione sisteme, asfaltirali puteve, i izgradili nove zgrade u kojima će živeti stanovnici.

Printskrin: Youtube/Cheng Fang Printskrin: Youtube/Cheng Fang

Iako nije poznato koliko novca je Kina tačno uložila u preuređenje ovog grada, poznato je da je samo spektakularni Kongresni centar na istočnoj obali reke Ćintang, u kome će Samit biti održan, koštao skoro milijardu i po dolara.

Printskrin: Youtube/Cheng Fang Printskrin: Youtube/Cheng Fang

Najmoćnije političke figure sveta sleteće na aerodrom već 4. septembra, kako bi prisustvovali dvodnevnom Samitu. Upravo zbog VIP spiska zvanica, među kojima su Vladimir Putin i Barak Obama, domaćini su uložili ogromna sredstva u "šminkanje" prestonice provincije Žeđang, pretvorivši je u pravi dalekoistočni megapolis.

Pogledajte video:

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • stvarno?

    31. avgust 2016 | 17:27

    Dolazi naj veci chovek na planeti. To se zove poshtovanje. Chak je i velika kina prepoznala moc putina.

  • Boki

    31. avgust 2016 | 17:33

    Gradić od 6 miliona stanovnika...

  • СрбРус

    1. septembar 2016 | 12:22

    Свака част Кинезима,знају да препознају и цене вредног пријатеља...Ми смо(на папиру) иста Вера а кокетирамо те тамо те овамо,мислећи да су Руси наивни!? Само напред пријатељи Кинези,сви сте искренији(не подмукли) пријатељи од лажних хришћана(римокатолика и протестаната)...Ви имате највише људи,а Руси најјаче оружје,па нека крену "милосрдни анђели"!?!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA