MMF usvojio četvrtu i petu reviziju aranžmana sa Srbijom

MMF je u februaru 2015. sa Srbijom zaključio trogodišnji stend-baj aranžaman iz predostrožnosti u vrednosti 1,2 milijarde evra, a prethodne tri revizije tog aranžamana bile su pozitivne

  • 4

Međunarodni monetarni fond čestitao Srbiji na sprovedenim reformama i usvojio četvrtu i petu reviziju aranžmana koju Srbija ima sa tim fondom. Bord direktora MMF-a usvojio je pozitivnu odluku bez bilo kakvih primedbi.

 

Srbija poziva zainteresovane partnere za izgradnju železničke stanice u Prokopu

 

MMF je u februaru 2015. sa Srbijom zaključio trogodišnji stend-baj aranžaman iz predostrožnosti u vrednosti 1,2 milijarde evra, a prethodne tri revizije tog aranžamana bile su pozitivne.

 

Četvrta revizija je obavljena u februaru ove godine, pre vanrednih parlamentarnih izbora, pa je misija MMF-a odlučila da ona bude okončana posle formiranja nove vlade Srbije.

 

STANJE U FINANSIJAMA SRBIJE SVE BOLJE: Suficit budžeta - 22 milijarde dinara!

 

Misija MMF-a na čelu s Džejmsom Rufom, od 9. do 21. juna 2016. je u Srbiji razgovarala o četvrtoj i petoj reviziji stend-baj aranžmana Srbije i MMF-a iz predostrožnosti, prenosi Beta.

 

Foto: Profimedia/Sputnik

Foto: Profimedia/Sputnik

 

Na kraju junske posete predstavnici MMF-a ocenili su da je ekonomski rast Srbije ubrzan zahvaljujući investicijama i rastu izvoza i da je stanje u budžetu bolje od očekivanog, pa su povećali prognozu rasta na 2,5 odsto, a minus, odnosno deficit budžeta, smanjili sa četiri na 2,5 odsto BDP-a.

 

DOK SU HILJADE LJUDI UŽIVALE NA "DANIMA PIVA", iza njihovih leđa dešavalo se nešto što NIKO NIJE PRIMETIO!

 

Trogodišnji aranžman podrazumeva niz mera, štednju i reforme, kojima bi srpska ekonomija trebalo da se postavi na zdrave noge, da se ubrza rast privrede, a smanji javni dug.

 

(Telegraf.rs / RTS)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ludi Milojko@

    31. avgust 2016 | 23:24

    Koliko li će naših generacija otplaćivati te silne kredite od kojih mi obični građani nikakve koristi nemamo

  • Milan

    1. septembar 2016 | 00:41

    Strašno je koliko su nas napravili zavisnim od MMF-a. Mi ne možemo ništa sami da odlučimo a narod mora da trpi sve što oni zahtevaju jer vlada to mora bezuslovno da ispuni. Ekonomska zavisnost je gora od političke.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA