TRAMP PRVI PUT PRESTIGAO KLINTONOVU: Na pomolu iznenađenje, Hilari gubi podršku?!

Prema anketi sprovedenoj između 26. avgusta i 1. septembra, Trampa podržava 40, a Klintonovu 39 odsto birača

  • 21

Republikanski kandidat za predsednika SAD Donald Tramp prestigao je u anketama svoju rivalku iz Demokratske stranke Hilari Klinton, zahvaljujući tome što je poslednjih nedelja konsolidovao podršku među glasačima koji tradicionalno glasaju za Republikance, pokazala je danas objavljena najnovija anketa Rojters/Ipsosa.

POTPREDSEDNIK SAD-a: Samo zamislite davanje nuklearnih šifri Trampu!

Prema anketi sprovedenoj između 26. avgusta i 1. septembra, Trampa podržava 40, a Klintonovu 39 odsto birača, objavio je Rojters.

Podrška Klintonovoj konstantno pada od 25. avgusta, pa se tako do danas istopila njena prednost u odnosu na Trampa od osam procentnih poena.

Rast podrške američkom milijarderu je prvenstveno posledica toga što je među samim Republikancima procenat onih kojih podržavaju Trampa porastao tokom protekle dve nedelje za šest procentnih poena na oko 78 odsto.

To je ipak manje od podrške od 85 odsto, koji je među Republikancima u leto 2012. imao tadašnji republikanski predsednički kandidat Mit Romni, podseća Rojters.

Takođe, demokratski predsednički kandidat Hilari Klinton rekla je Federalnom birou za istrage u razgovoru vođenom 2. jula da se ne seća svih brifinga u vezi sa rukovanjem osetljivim informacijama dok je bila državni sekretar, zbog potresa mozga koji je pretrpela 2012, pokazuju podaci koje je FBI u petak objavio.

Predsednički izbori u Americi će se održati u utorak, 8. novembra.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dusan

    3. septembar 2016 | 10:44

    I na kraju ce Hilari da pobedi jer tako zele mocnici, mada bih vise voleo da to bude Tramp. Ali, koga briga koga mi vise preferiramo.

  • Раднаскела

    3. septembar 2016 | 14:08

    Ма важи...Трамп нема ни 1% шансе и сви то знају. Борба између кловна и вештице... Каква је то земља где ће после мужа, његова њена да постане председник, то нису ни Слоба и Мира радили. Најгора сељана.

  • Johan

    3. septembar 2016 | 10:36

    Kako god da glasaju Ameri će da pogreše.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA