≫ 

MISLILA SAM DA ĆU ŽIVA IZGORETI: Ovo je baka spašena iz VATRENOG PAKLA u Nišu!

U požaru, čiji se uzroci još utvrdjuju, totalno je uništeno pet stanova, bez krova nad glavom ostalo dvadesetak ljudi, povređeno je četvoro uključujući i dvojicu vatrogasaca ali su svi osim baka Anke otpušteni na kućno lečenje

  • 5

- Dok sam stajala kraj prozora boreći se za vazduh i gledala plamen koji se na mene spušta sa svih strana, mislila sam da je to kraj, da ću živa izgoreti. Bila sam potpuno bespomoćna, dim je kuljao sa svih strana... gušila sam se, osećala sam kako mi leđa gore a onda su stigli vatrogasci i znala sam da sam spašena – priča Anka Božinović (79) stanarka zgrade u ulici Rasadnik 10 koja je u sinoć skoro potpuno izgorela.

ZAPALILA SE KAD JE SAZNALA DA JOJ SUPRUG IMA KARCINOM: Tragična sudbina bračnog para iz Prnjavora potresla region!

U požaru, čiji se uzroci još utvrđuju, totalno je uništeno pet stanova, bez krova nad glavom ostalo dvadesetak ljudi, povredjeno je četvoro uključujući i dvojicu vatrogasaca ali su svi osim Anke otpušteni na kućno lečenje. Starica je zbog opekotina po leđima, grudima i rukama zadržana na lečenju na Hirurškoj klinici Kliničkog centra u Nišu. Kako kaže, vatra se širila ogromnom brzinom da nije stigla da izađe iz zgrade.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

- Živim sama na trećem spratu i na sreću nemam običaj da ranije legnem. Gledala sam televizor, kada sam čula neko pucketanje i osetila dim. Otvorila sam vrata i šokirala se, hodnik je bio pun dima... Ulazio je sa svih strana u moj stan a onda se sve zapalilo... gledala sam kako gori tavanica, pali se šifonjer... Izmicala sam se koliko sam mogla dok sam imala gde. Gledala sam kroz prozor uspaničene ljude, videla sam jednu devojku koja je bila prestravljena. Vrištala je i govorila da će da skoči, ja sam joj vikala: "Nemoj dušo, spasiće nas!", ali je ona ipak skočila - opisuje strahotu koju je preživela povređena starica i nastavlja:

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

- A kad sam mislila da mi nema spasa vidim dvojicu vatrogasaca, mladi skoro deca. Kad su mi prišli jedan mi je kazao: "Ništa se ne sekirajte, sve je gotovo". Vezali su me konopcem, stavili na platformu i spustili na zemlju. Spasili su me a ni ime im ne znam. Biću im zahvalna dok sam živa - završava baka Anka

(D.R.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sanja

    8. septembar 2016 | 20:56

    Baku su, pre vatrogasaca, drzala dvojica momaka iz komsiluka, jedan se popeo preko merdevina u stan i svojim telom stitio baku od vatre iznutra i smrka spolja, drugi momak je stajao na merdevinama i pridrzavao je da ne padne. Vatrogasci su stigli kasnije sa platformom, pa se zaglavili u granju... Spomenite i te hrabre mladice!

  • Petar Ncz

    8. septembar 2016 | 21:01

    Svaka cast Vatrogascima iz Nisa....Ja sam Nislija,i licno poznajem jednog od Vatrogasaca koji su ucestvovali u gasenju..Sramota je koliko su im male plate,s obzirom na to koliko im je tezak posao,i svakog dana rizikuju zivot...

  • Mila

    9. septembar 2016 | 06:28

    Svaka čast vatrogascima. Čestitam. Oni svoj posao sjajno obavljaju. A šta je stvarno sa ta dva mladića koja su prva pritekla u pomoć? Zašto baka nije prvo njib spomenula, ili jeste a štampa piše ono što njoj odgovara. U pravu je Sanja. Oćemo imena tih mladića. Njihov posao nije spašavanje lnudi iz požara a ipak su svoj život rizikovali. Njih spomenite prvo pa onda vatrogasce. Mislim da je baka ipak htela reći da će do krJa života biti zahvalna ovim momcima pa naravno i vatrogascima.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA