ODLOŽENO ROČIŠTE: Čanak se nije pojavio na suđenju, jer je poziv primila domaćica

Čanka je 30. marta ove godine Osnovni sud oslobodio krivice za nanošenje lakih telesnih povreda štapom Pavlu Lešanoviću i ugrožavanje sigurnosti Bojana Karišika. Viši sud u Novom Sadu je, usvajajući žalbu tužilaštva, ukinuo prvostepenu, oslobađajuću presudu

  • 2

Umesto Nenada Čanka, optuženog za nanošenje lakih povreda Beograđaninu Pavlu Lešanoviću, poziv za ponovljeno suđenje primila je domaćica u njegovoj kući, a optuženi se nije pojavio na glavnom pretresu.

 

ČANAK PAPARACO: Slikao ministre, pa im se smejao kako izgledaju (FOTO)

 

I pored toga što je na povratnici sudskog poziva navedeno njeno ime i prezime, kao i broj lične karte, Čankovi branioci su tvrdili da on nije primio poziv, jer je duže vreme odsutan, i da oni nemaju saznanja da je bio obavešten o početku ponovljenog postupka.

 

"Ne znamo ko je ta osoba koja je primila sudski poziv i ona nije član domaćinstva. To što je domaćica potpisala, nije dokaz da je sudski poziv primljen i da je naš klijent obavešten o početku glavnog pretresa", izjavio je Vladimir Beljanski, jedan od Čankovih branilaca.

 

Tužilac je, bez obzira na Čankovo odsustvo, zatražio od suda da se ročište održi, sa čime se složio i advokat oštećenog Goran Petronijević, ali je ročište ipak odloženo i zakazano novo za deset dana. "Smatramo da je nepojavljivanje okrivljenog izraza nepoštovanja prema sudu jer, čak i ako sud prihvati da je takva dostavnica poziva neuredna, on je sigurno bio obavešten o ročištu", kazao je Petronijević.

 

Čanka je 30. marta ove godine Osnovni sud oslobodio krivice za nanošenje lakih telesnih povreda štapom Pavlu Lešanoviću i ugrožavanje sigurnosti Bojana Karišika. Incident se dogodio u septembru 2013. godine na parkingu novosadske kafane "Tako je suđeno".

 

ČANAK ISPROZIVAO LJAJIĆA: Evo zašto su se svi nasmejali njegovim rečima

 

Viši sud u Novom Sadu je, usvajajući žalbu tužilaštva, ukinuo prvostepenu, oslobađajuću presudu. Kao razlog navedeno je da je bilo bitnih povreda krivičnog postupka i da je nepravilno utvrđeno činjenično stanje.

 

Sam Čanak je na suđenju priznao da je udario Lešanovića, ali u grudi i u predelu vilice, i to rukom, a ne štapom.

 

Najavljeno je da će mu za naredni glavni pretres sudski poziv biti upućen preko Narodne skupštine, u kojoj je poslanik, ali i da će mu istovremeno na kućnu adresu u Novom Sadu poziv uručiti policija

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • L+M

    9. septembar 2016 | 14:10

    Došao bi ti meni na ročište, da sam ja ministar policije, pravosudje dni dna, i ostaće tako još dugo godine,

  • vulkan

    9. septembar 2016 | 13:58

    Bahatost,niko im nista ne može,i sprdaju se sudom . Ako je priznao da je udario čoveka pa i rukom -sve je jasno za sud -nego i sud je diskutabilan.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA