De Mezijer: Više od 500 potencijalnih terorista samo u Nemačkoj, velika opasnost od JOŠ VEĆIH I STRAŠNIJIH NAPADA!

Još 360 "relevantnih" osoba je poznato policiji zbog neposredne bliskosti sa potencijalnim napadačima, precizirao je De Mezijer

  • 2

Nemački ministar unutrašnjih poslova Tomas de Mezijer upozorio je danas da se u Nemačkoj nalazi više od 500 islamističkih ekstremista koji bi mogli da izvedu napade, bilo kao pojedinci, bilo kao članovi nekih grupa.

VATRA GUTA TASOS: Serija požara na ostrvu, u toku evakuacija! (VIDEO)

- Trenutno se u Nemačkoj nalazi najmanje 520 potencijalnih napadača -  rekao je on u intervjuu za "Bild" upozorivši da je taj broj viši nego ikad.

Još 360 "relevantnih" osoba je poznato policiji zbog neposredne bliskosti sa potencijalnim napadačima, precizirao je De Mezijer.

Seksi devojke u venčanicama spopale Putina, nije mogao da ih odbije! (FOTO)

- Teroristička pretnja sada potiče od stranih udarnih timova kao i od fanatičnih usamljenih vukova u Nemačkoj - naveo je on u intervjuu uoči 15. godisnjice napada 11. septembra u SAD koji su delom koordinisani iz Nemačke.

Prema njegovim rečima, udarni timovi tajno su prokrijumčareni u Evropu i pripremaju svoje akcije neprimetno, kao što je bio slučaj sa napadima u Parizu i Briselu, prenosi Rojters.

OTKRIVENE TAJNE BELEŠKE DŽORDŽA BUŠA U TRENUTKU NAPADA NA BLIZNAKINJE: Da li su ih Amerikanci namerno sad objavili?

- Međutim, još je teže otkriti fanatične usamljene vukove. Nažalost, postoji realna i prisutna opasnost od obe te pretnje - naglasio je nemački ministar.

On je rekao da bezbednosne vlasti čine sve što je moguće da primete "potencijalne teroriste" napominjući da je ove godine bilo više istraga i hapšenja.

(Tečegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • miki

    10. septembar 2016 | 19:00

    Logicno pitanje,zasto su ih pustili u zemlju?...Nekava vrsta trojanskog konja... kako bi drugacije na legalan nacin isterali milione onih koji im netrebaju a ovi su konji idealna prilika da se ponovi historija.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA