Borba protiv ISIS-a mogla bi da izazove i ovih 10 RATOVA. Evo da li je Srbija u opasnosti (FOTO)

Glavni razlog za nove ratove je strategija američke vojska koja se oslanja na regionalne saveznike koji su i sami veoma često u međusobnom sukobu

  • 7

Granice Islamske države se lagano smanjuju, a uporišta koja džihadisti imaju u Iraku i Siriji nestaju jedno po jedno. Međutim, analitičari predviđaju da nas nakon uništenje ISIS-a očekuje još ratova, a deset frontova koje ćemo pomenuti u nastavku se mogu otvoriti i brže nego što mnogi misle. U nastavku pogledajte da li je i Srbija među njima.

U Siriji zbog Kurban Bajrama postignuto primirje na nedelju dana!

Glavni razlog za nove ratove je strategija američke vojska koja se oslanja na regionalne saveznike koji su i sami veoma često u međusobnom sukobu.

Iako svi američki saveznici na području Iraka i Sirije smatraju Islamsku državu za neprijatelja, većina njih se i među sobom smatra protivnicima.

Kako se oslobađaju teritorije koje su bila pod kontrolom ISIS-a, tako ih ove militantske grupe preuzimaju, što može dovesti do sukoba sa drugim grupama koje takođe žele kontrolu nad određenim područjem.

1. Rat između sirijskih kurdskih sila koje pomaže Amerika i arapske sile koje pomažu Turci

Ovaj rat je zapravo već počeo i jedan je od komplikovanijih. Turska, koja vodi rat u svojoj zemlji protiv kurdskih separatista, je sa oprezom posmatrala kako Amerikanci pomažu sirijskim Kurdima da preuzmu kontrolu u severoistočnoj Siriji.

Kada je Turska pre dve nedelje intervenisala u Siriji kako bi pomogla sirijskim pobunjenicima da osvoje deo teritorije Islamske države, to je bio jasan znak da su im pored džihadista mete i Kurdi. Sukob je od tada samo eksalirao, a iako je Amerika obe strane savetovala da prekinu međusobnu vatru, i dalje nije poznato kako će se ovaj sukob završiti.

Na sledećoj strani pročitajte koja je šansa da izbije rat između Turske i Kurda u Siriji.

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ,Sumadinac

    12. septembar 2016 | 23:35

    Americka ekonomija je oslonjena na vojnu industriju i ako nema ratova oni su u krizi

  • Dragan

    13. septembar 2016 | 08:02

    Dobro je nema nasih cetnika protiv njihovih partizana

  • musa

    13. septembar 2016 | 06:17

    Ратови се не дешавају сами од себе,неко,коме је то у интересу их произведе.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA