≫ 

TRADICIJA SE NASTAVLJA: Ovako je bilo na izložbi slika "Eho muzike" (FOTO)

Drugog festivalskog dana u galeriji Doma kulture "Stevan Mokranjac" otvorena je izložba slika "Eho muzike"

  • 0

Drugog festivalskog dana u galeriji Doma kulture "Stevan Mokranjac" otvorena je izložba slika "Eho muzike".

Izložbu je otvorio mr Milan Radosavljević, urednik likovnog programa negotinskog Doma kulture, istakavši da je od svog osnivanja, 1999. godine, likovna kolonija okupljala umetnike iz zemlje i inostranstva, najpre u Vratni, potom u Rogljevu, dok su poslednje dve radionice organizovane u samom gradu.

Foto: negotin.rs Foto: negotin.rs

Od 2009. godine kolonija se organizuje pod nazivom "Eho muzike", i predstavlja, na neki način, vizuelni odgovor festivalu Mokranjčevi dani u okviru kojih se likovna dela nastala na koloniji izlažu kao prateći festivalski program.

Foto: negotin.rs Foto: negotin.rs

U ovogodišnjoj likovnoj radionici učestvovali su Marija Radosavljević, Jasna Bosić, Svetlana Šanta, Sanja Radosavljević, Biljana Bakaluca Matić, Silvija Bogić, Boban Bosić, Aleksandar Zlatojević, Danijel Babić, Đula Šanta i njihovi radovi izloženi su u galeriji Doma kulture.

Foto: negotin.rs Foto: negotin.rs

Bogata kolekcija dela, koja je stvorena zahvaljujući radionici, broji preko četristo radova umetnika iz Srbije i inostranstva, različitih generacija, od studenata do umetnika poznih godina.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA