≫ 

OVAJ PRIZOR RASPLAKAO JE SRBIJU: Iza potresne slike devojčice koja spava na ulici KRIJE SE JOŠ TUŽNIJA PRIČA!

Komšije i prodavci u okolnim radnjama tvrde da nisu ni znali da devojčica tu provodi noći i da su preko društvenih mreža saznali šta se dešava.

  • 5

Devojčica (6) čija je slika kako spava na trotoaru jedne novopazarske ulice uznemirila javnost i izazvala burne reakcije na društvenim mrežama, više se ne pojavljuje na toj lokaciji, niti su je socijalni radnici i policija pronašli.

TUŽNA SLIKA SRBIJE: Ovo šestogodišnje dete danima SPAVA NA ULICI!

Tragom objavljene potresne fotografije na lokalnim portalima koji su pisali da devojčica spava pod vedrim nebom otkako joj je umrla majka, uputili smo se ka Ulici 7. jula, ali smo na trotoaru zatekli samo ćebe u koje se devojčica umotavala kako bi prenoćila prve prohladne septembarske noći.

Komšije i prodavci u okolnim radnjama tvrde da nisu ni znali da devojčica tu provodi noći i da su preko društvenih mreža saznali šta se dešava.

- Radim od osam do osam i preko dana je zaista nisam video. Čuo sam da je tu prespavala nekoliko noći, da je dolazila kasno uveče i odlazila rano ujutru, pre nego sam ja otvarao radnju. Valjda ju je jedna komšinica, koja je krenula na posao ujutru, videla kako spava, probudila i dala joj nešto hrane. Tužno, zaista – priča radnik prodavnice čiji izlog gleda ka trotoaru sa ćebetom.

Foto: sandzakpress.net Foto: sandzakpress.net

Na lice mesta izlazili su i socijalni radnici, kao i policija. Bili su i preko dana, ali i uveče nekoliko sati, u nadi da će opet dođi da spava, ali se ona nije pojavila.

- Centar za socijalni rad je preduzeo i preduzima sve mere u vezi tog slučaja – jedini je komentar direktora te ustanove Adnana Dizdarevića, kada smo ga pozvali i pokušali da saznamo šta je Centar uradio kako bi pomogao devojčici.

Primer ove devojčice nije usamljen slučaj dece koja prose, žive i spavaju pod otvorenim nebom u Novom Pazaru.

Svako ko je barem jednom u gluvo doba noći prošao pešačkom zonom u Novom Pazaru, pasažom Lučne zgrade ili se našao u blizini autobuske stanice mogao je videti decu kako spavaju, često bez ikakvog pokrivača i sa kartonom ispod njih, piše Blic.

- Radi se o deci iz naselja Blaževo koja, nakon celodnevnog prosjačenja, uveče ne mogu da odu do nekoliko kilometara udaljenih kuća već noć provedu u gradu, spavajući na otvorenom, u nekim prolazima ili ulazima – priča izvor iz policije.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Yugo Skandinavija

    20. septembar 2016 | 16:32

    E.....eeeeeeee za gej paradu ima para !,,,, kordoni policije jih štite A za nejac i našu mladost vedro nebo umesto štita... Sramota sramota sramota naše sramote.

  • NIS

    20. septembar 2016 | 17:02

    Upravu ste za gej paradu se ima para, sramota za drzavu! Zastitimo Decu!

  • sale71

    21. septembar 2016 | 22:14

    E tugo,tugo,pomagajte detetu,ima li neki račun da ljudi daju neku pomoć za smeštaj,kakvi li smo kad se ovo među nama dešava!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA