≫ 

DODIK ODLUČAN: Ni Putin ne može da promeni odluku o referendumu

Ja tamo idem zbog ekonomskih pitanja, saradnje RS sa Rusijom a ne zbog referenduma. Ja ću izložiti situaciju kao i Putin što će, saslušaćemo jedan drugog ali referendum se neće odlagati. Začudili bi se koliko je on zapravo i i upoznat sa situacijom ovde i koliko detalja ima - kazao je Dodik

  • 24

Predsednik RS Milorad Dodik, koji će se sutra sastati u Moskvi sa Vladimirom Putinom izjavio je da ni predsednik Ruske Federacije neće promeniti odluku o održavanju referenduma u Danu Republike u RS.

 

OGLASIO SE DODIK: Ništa od odlaganja referenduma!

 

- Ja tamo idem zbog ekonomskih pitanja, saradnje RS sa Rusijom a ne zbog referenduma. Ja ću izložiti situaciju kao i Putin što će, saslušaćemo jedan drugog ali referendum se neće odlagati. Začudili bi se koliko je on zapravo i i upoznat sa situacijom ovde i koliko detalja ima - kazao je Dodik.

 

Dodik je još jednom pozvao sve građane RS da izadu na referendum u što većem broju.

 

- Mislim da treba prestati sa špekulacijama, 25. septembra se održava referendum. Sve je spremno, glasački listići, birački spiskovi. Ovo je bila dobra prilika da uvežbamo naše ekipe za ovakve prilike - dodao je Dodik u izjavi novinarima u Laktašima.

 

Povodom aktuelne situacije u BiH, Dodik je rekako da Srpska ne preduzima nikakve akcije nasilja, niti se priprema za rat, ali i da niko ne treba da sumnja u to da je spremna da odbrani svoju teritoriju.

 

Dodik je ocenio da su izjave bivšeg generala Armije RBiH Sefera Halilovića pogrešne i nepotrebne, te da Bošnjaci na taj način ne mogu ništa da urade i grdno se varaju ako misle da Srpska nije spremna i sposobna da se brani.

 

- Kada bi to učinili to bi samo ubrzalo naš put ka samostalnosti i bilo kakvi pokušaji te vrste bi nas definitivno izbacili iz BiH u kojoj mi ne bismo ostali ni minute - rekao je Dodik novinarima u Laktašima, komentarišući Halilovićeve pretnje oružanim sukobom u BiH i tvrdnje da se Republika Srpska, u eventualnom sukobu, može održati najviše 10 do 15 dana.

 

Dodik je rekao da je međunarodna zajednica upoznata o svim tim stvarima, jer je predsedavajući Predsedništva BiH Bakir Izetbegović pre dva meseca upoznao zapadne ambasadore o naoružavanju Bošnjaka i proceni naoružanja u Republici Srpskoj što govori o tome da Halilovićeva izjava nije nimalo slučajna i da je ona deo njihovog opšteg pristupa.

 

- Sve to što nam je rekao Halilović znamo da se govori u bošnjačkom političkom vrhu i postoji kao njihova opcija i želja da na takav način isteraju Srbe iz BiH - rekao je Dodik.

 

On je poručio je da je Republika Srpska unesena u BiH, a ratnohuškačke izjave su samo dokaz njihovih priželjkivanja da bi na taj način mogli nešto da reše ovde.

 

- Ali to nije način i Republika Srpska to ne preferira. Njene sve opcije su političke, bez ijedne ratne - poručio je predsednik Srpske.

 

Komentarišući ponovne pozive na rat i govor mržnje Sefera Halilovića bivšeg generala Armije BiH, Milorad Dodik, predsednik Republike Srpske rekao je da Republika Srpska otvara fabrike i gradi puteve a ne naoružava se i sprema za rat.

 

(Telegraf.rs/ Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sloboda za Ukrajinu

    21. septembar 2016 | 16:54

    Nebi me zacudilo da sledeci u Rusiju ode Zmaj od Sipova. Zemlja bez prijatelja u svetu svasta sebi dozvoljava.

  • Xxxx

    21. septembar 2016 | 15:35

    Samo se ti igraj tuđim životima.

  • @@@

    21. septembar 2016 | 15:36

    Ma ne budi siguran...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA