≫ 

ZAJEDNIČKA AKCIJA BIA, MUP I ŽANDARMERIJE: Pali članovi kriminalne grupe Ramuša Tahirija

Postoji mogućnost da su tim kanalima prebacivani teroristi ka Zapadnoj Evropi

  • 0

U okviru zajedničke akcije BIA, MUP, Žandarmerije pod okriljem Osnovnog javnog tužilaštva u Vranju, na širem području ovog grada uhapšeno je 16 pripadnika kriminalne grupe Ramuša Tahirija.

Ðurić: Zahvaljujući narodu, propao pokušaj mog hapšenja (VIDEO)

Beogradski mediji prenose da su pretresi još uvek u toku.

Zaplenjena su im vozila, falsifikovane registarske tablice, mobilni telefoni, novac...

Postoji mogućnost da su tim kanalima prebacivani teroristi ka Zapadnoj Evropi.

Iz MUP saopštili su da je na ovaj način presečen lanac krijumčarenja migranata, te da je zadržano 16 osoba sa područja opština Preševo i Bujanovac.

Zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo nedozvoljen prelaz državne granice i krijumčarenje ljudi, po nalogu vršioca funkcije tužioca Osnovnog javnog tužilaštva u Vranju, doneta su rešenja o zadržavanju do 48 sati za osumnjičene: A.K. (1966), A.S. (1990), B.D. (1992), B.A. (1971), B.A. (1981), D.K. (1993), E.A. (1963), H.D. (1985), I.S. (1973), R.T. (1982), S.Š. (1972), sa područja opštine Preševo, M.T. (1979), J.M. (1987), A.I. (1993), A.M. (1988), Ć.K. (1982) sa područja opštine Bujanovac. Krivičnom prijavom obuhvaćene su još dve osobe od kojih je jedna van zemlje, a druga se nalazi u pritvoru.

Osumnjičeni se terete da su od 8. avgusta do 17. septembra ove godine, u više navrata, omogućili nedozvoljen prelaz državne granice između Republike Makedonije i Republike Srbije, kao i boravak i tranzit kroz Republiku Srbiju većem broju ilegalnih migranata u pravcu zemalja Evropske unije.

Osumnjičeni će uz krivičnu prijavu biti predati na dalju nadležnost Osnovnom javnom tužilaštvu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA