NETAČNI NAVODI O VIŠOJ CENI UGLJA: Ogrev nije poskupeo!

Cilj svake tržišno orjentisane kompanije kakva je i „Elektroprivreda Srbije“ je uspešno poslovanje, što u ovom slučaju podrazumeva prodaju što više uglja krajnjim kupcima, bez posrednika

  • 3

Javno preduzeće „Elektroprivreda Srbije“ demantuje netačne informacije o višoj ceni uglja, koje su preneli pojedini mediji.

Američko govedo posle 13 godina dobilo dozvolu da ode u Kinu

Odmah moramo da naglasimo da za građane ugalj nije poskupeo, budući da oni mogu, kao krajnji kupci, da kupuju ugalj direktno od JP EPS po starim cenama. Korigovane cene koje se navode u izveštajima pojedinih medija odnose se isključivo na preprodavce, tj. trgovce ugljem.

Ta cena je korigovana u skladu sa poslovnom politikom kompanije za prodaju uglja, pravilnikom za prodaju uglja kupcima koji preprodaju ugalj i metodologijom za određivanje cena uglja za preprodavce. Te odluke su usvojene na Organima upravljanja JP EPS, i preprodavci su blagovremeno upoznati sa promenama.

Ministarstvo finansija poručuje da će oporezivanje vozila biti optimalno i pravično

Cilj svake tržišno orjentisane kompanije kakva je i „Elektroprivreda Srbije“ je uspešno poslovanje, što u ovom slučaju podrazumeva prodaju što više uglja krajnjim kupcima, bez posrednika.

Smatramo da je nedopustivo dovođenje čitalaca u zabludu da će obični građani plaćati skuplji energent, kada to uopšte nije slučaj, jer cena za njih nije korigovana.

Svi građani koji su zainteresovani za kupovinu uglja direktno u Ogranku RB „Kolubara” mogu kupiti sirovi ili sušeni ugalj. Neophodno je samo da fotokopiju lične karte donesu na arhivu Komercijalnog sektora RB „Kolubara” u naselju Vreoci, ili poštom pošalju na sledeću adresu:

SBB KUPIO IKOM: Beograd će postati digitalni centar u Jugoistočnoj Evropi

JP EPS, Ogranak RB „Kolubara”, Komercijalni sektor, Ul. Diše Đurđević BB, 11560 Vreoci

Po predaji kopije lične karte i zahteva za kupovinu, građani će biti kontaktirani od strane zaposlenih u Službi prodaje uglja.

Uglja ima dovoljno i sva zainteresovana lica ga mogu kupiti. Cena je 3.452,42 dinara po toni sirovog uglja i 8.430,54 dinara po toni sušenog uglja.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Alek

    23. septembar 2016 | 13:08

    Ljudi, ovo je velika laž. Meni je ugalj skuplji 600,00 din sirovi i 1000,00 sušeni a kupujem direktno od Kolubare. Stare cene imaju preprodavci koji kupuju u Kolubari za keš i prodaju za keš a država gubi porez a ne legalni trgovci. To znači da EPS podstiče sivu ekonomiju. E TO JE ISTINA!!!

  • ja

    23. septembar 2016 | 08:27

    Nije tacno da je poskupeo kakop kazu,ali je tacno da su uzeli uplatu u celosti jos u junu,a do danas ga jos nisu isporucili.

  • trgovac

    23. septembar 2016 | 23:15

    Potpuno podrzavam Alekovo misljenje!!! Kako ce obicni gradjani iz Vojvodine da nabave ugalj direktno iz rudnika?? Kada se na prodajnu cenu doda i cena koju moraju da plate za transport tog uglja, dobija se cena koja je veca i od one koju bi placali trgovcima! Dakle, OSTECENI SU I TRGOVCI I KRAJNJI POTROSACI!!! A o efikasnosti ove politike govori i to da je od 200 kupaca na licitaciji bilo samo 25!! Politika gospodina Grcica je dovela do toga da su trgovci primorani na kupovinu uglja iz Bosne i Rusije i gde je tu sad interes drzave??

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA