≫ 

STRAVIČNI DETALJI PADA DEVOJČICE: Majka jaukala dok je držala dete u naručju

Zgradom Bajnatska broj 40 odjekuje plač. Prijatelji, komšije i rođaci dolazili su da neutešnim roditeljima, Adrijani i Borislavu Bunić, izjave saučešće

  • 1

Meštani naselja Prozivka u Subotici, u kojem je u sredu posle pada s petog sprata poginula sedmogodišnja M. B., i dalje ne mogu da poveruju šta se dogodilo.

NEZAPAMĆENA TRAGEDIJA U SUBOTICI: Devojčica (7) pala sa terase, na mestu ostala mrtva

Zgradom Bajnatska broj 40 odjekuje plač. Prijatelji, komšije i rođaci dolazili su da neutešnim roditeljima, Adrijani i Borislavu Bunić, izjave saučešće.

- Bila je slatka devojčica, a njene roditelje, koliko poznajemo, dobri su ljudi. U sredu sam čula neku viku i videla komšinicu kako nosi svoju ćerku na rukama - kažu komšije, prenose beogradski mediji.

M. B. je u sredu učila s majkom i onda je njena majka otišla u drugu sobu, a devojčica na terasu. Ostaju otvorena pitanja šta je M. B. radila na terasi i kako je pala s petog sprata. Komšije su rekle da je devojčica prvo pala na drvo, što joj je ublažilo pad, pa onda na zemlju.ž

Majka je odmah dotrčala, podigla svoju devojčicu i donela je do ulaza u zgradu. Vikala je i tražila pomoć. Hitna pomoć je došla, ali je sedmogodišnja Subotičanka zbog teških povreda preminula nakon 30 minuta u Opštoj bolnici u Subotici.

Prema rečima komšija, očevidaca tragedije, detetu je pad ublažilo drvo ispred zgrade, pa je M. B. u početku davala znake života. Nažalost, ona je ipak preminula vrlo brzo. Nezvanično se saznaje da se devojčica nagnula između dve saksije sa cvećem i strmoglavila.

- Majka je odmah istrčala napolje i na rukama je donela do ulaznih vrata u zgradu. Bila je živa - kaže vidno potresena komšinica Milka.

- Žena je jaukala, nije bila u stanju da pozove Hitnu pomoć, već je to uradio jedan komšija. Hitna je odmah došla i nadali smo se da će preživeti. Ali strašne vesti su nas dotukle - rekla je Milka, a prenose Večernje novosti.

Na lice mesta stigli su i policija i tužilac Osnovnog javnog tužilaštva u Subotici, koji rade na utvrđivanju okolnosti koje su dovele do tragedije. Kako su rekli u Opštoj bolnici u Subotici, povređena devojčica je primljena oko 13 časova, ali bez vitalnih funkcija.

- Više lekara je pokušalo da je spase, dali su sve od sebe, ali je posle 50 minuta preminula - kaže Miroslav Mamula sa Urgentnog odeljenja.

Komšije na Prozivci su bile u šoku kada su saznale strašne vesti.

- Čuli smo samo tup udarac, ali u prvi mah nismo znali šta se desilo. Kada se prolomio lelek svi smo izašli i na ulazu u zgradu videli telo devojčice i izbezumljenu majku - dodaje vremešni komšija.

- To dete me je odmalena jako volelo, veselo trčalo oko mene, ne mogu još da dođem sebi šta se desilo - rekao je komšija.

Devojčicine roditelje, porodicu Bunić, komšije opisuju kao divne i dobre ljude, koji vredno rade u fabrikama u Industrijskoj zoni Mali Bajmok.

Vrata njihovog stana u Banatskoj 40 u naselju Prozivka u sredu po podne su bila zaključana, a telo nastradale devojčice preneseno je na obdukciju u Institut za sudsku medicinu u Novom Sadu.

Tužilaštvo istražuje okolnosti tragedije.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Slađana

    23. septembar 2016 | 12:29

    Uhhh... Jadni ljudi. Kako se sreća u sekundi pretvori u nesreću...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA