PODRHTAVALO I TLO U SRBIJI: Jak zemljotres pogodio Rumuniju

Potres se osetio u Negotinu, Nišu, Paraćinu, Kladovu, Boru, Dimitrovgradu i drugim mestima u našoj zemlji

  • 11

Zemljotres magnitude 5,6 stepeni Rihtera pogodio je večeras u 1.11 sati Rumuniju, a podrhtavanje tla osetilo se i u Srbiji.

Snažan zemljotres kod istočne obale Japana, tresao se i Tokio!

Kako javlja Geološka služba SAD, zemljotres se dogodio sedam kilometara zapadno od rumunskog grada Nereju, koji se nalazi 146 kilometara severno od Bukurešta, a podrhtavanje tla osetilo se i u Srbiji.

Zemljotres se dogodio na dubini od 88,25 kilometara.

Čitaoci su javili da se potres osetio u Negotinu, Nišu, Paraćinu, Kladovu, Boru, Dimitrovgradu i drugim mestima u našoj zemlji.

- Bilo je izuzetno neprijatno. Baš se zatreslo, istrčali smo odmah iz kuće u dvorište - rekla je za alo.rs naša čitateljka iz Negotina.

Podrhtavanje tla osetilo se i na jugu, što nam je potvrdio čitalac iz Niša, a čitateljka iz Zaječara javila nam je da joj se od zemljotresa zatresao krevet. Pojedini čitaoci javljaju nam da se zemljotres osetio čak u Valjevu i Jagodini.

Kako javljaju svetski mediji, zemljotres se osetio i u Bugarskoj, Ukrajini i Moldaviji.

Izveštaja o materijalnoj šteti i eventualnim žrtvama potresa u Rumuniji za sada nema.

Prema Rihterovoj skali, zemljotresi magnitude od 5,0 do 5,9 stepeni smatraju se jačima i mogu da uzrokuju materijalnu štetu i žrtve.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • vulkan

    24. septembar 2016 | 09:07

    Sećam se kada je svojevremeno pre desetak godina, direktorica naše službe, pričala da je Rumunija najpodloznija u Evropi zemljotresima, jer se tu nalazi najveće "sudarañje" tektonskih ploča, i samo se čeka dan kada će Rumunija da doživi najveću Rihterovu skalu??

  • Stefan

    24. septembar 2016 | 11:31

    U Boru se sobro osetilo. Kada je cela petospratnica pocela da se trese. Od jednom se zacuo jeziv zvuk kao vetar koji je udario u prozore. Onda se sve od jesnom zatreslo. Bas jako ali trajalo je svega 10 sekundi.

  • Dragana

    24. septembar 2016 | 10:35

    I u Petrovca na Mlavi se osetio. Jutros pitam ukućane i nista, niko nista nije osetio pa sam mislila da mi se učinilo obzirom da je trajalo par sekundi.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA