ORBANOV PLAN: Izgraditi "džinovski grad izbeglica" na obalama Libije

Orban je kazao da u ovom trenutku 5,5 miliona migranata čeka u Egiptu i da, ukoliko ne bude sporazuma s Egiptom, "možda nam usledi iznenađenje odatle"

  • 11

Premijer Mađarske Viktor Orban je nakon samita o izbegličkoj krizi u austrijskoj prestonici Beču, na kojem su učestvovali šefovi država i vlada koji su njome pogođeni, izjavio da Evropska unija mora da postigne s Egiptom sporazum sličan onom koji je već postigla sa Turskom.

"MIGRANTE TREBA PROTERATI NA OSTRVO": Mađarski premijer se zalaže za deportaciju izbeglica

MTI prenosi da je Orban na konferenciji za medije održanoj u mađarskoj ambasadi u Beču kazao da u ovom trenutku 5,5 miliona migranata čeka u Egiptu i da, ukoliko ne bude sporazuma s Egiptom, "možda nam usledi iznenađenje odatle".

Orban se založio i za stabilnost u Libiji, rekavši da bez stabilnosti nema ni šanse za stvaranje "džinovskog grada izbeglica" na obalama te afričke zemlje u koji bi bili vraćani ilegalni migranti koji dolaze u Evropu.

- Libija i Egipat biće ključni igrači u Evropi u narednih nekoliko godina - tvrdi mađarski premijer.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • vulkan

    24. septembar 2016 | 18:12

    Može da priča šta ko hoće, ali Orban je najpametniji. Tek nas očekuje kriza sa "izbeglicama",dezerterima, prevaranta, ubicama,silovateljima....drugom kulturom.

  • .....

    24. septembar 2016 | 18:11

    Svako normalan misli slično, samo se ne usudjuje javno da kaže, ovo je jedini način da se spreči islamizacija Evrope...

  • Uroš d'dorf

    24. septembar 2016 | 20:04

    Orban je u pravu samo što on direktno kaže pa ispada grubo!napraviti im grad na njihovoj teritoriji i sve ih vratiti!oni su drugi svet!ali šta vredi sve to što mi pričamo kada sudbinu sveta kroje gospodari iz senke!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA