RODITELJI PREPLAŠENI: Đaci zbog terorizma odustaju od ekskurzija!

Razlozi za malo interesovanje za ekskurzije je što roditelji nemaju dovoljno novca da plate putovanja i briga za bezbednost dece, s obzirom na mnogobrojne terorističke napade širom Evrope

  • 10

Od školovanja se, kažu prosvetari, najbolje upamte odmori i ekskurzije, a mnogi srednjoškolci ove godine imaće bar jednu uspomenu manje.

GEST SRPSKIH GIMNAZIJALACA OBIŠAO JE SVET: Sreli su beskućnika na ekskurziji i za sekund mu vratili osmeh na lice

Brojne su škole koje neće ni organizovati putovanja za svoje učenike, jer je interesovanje malo, pišu "Novosti".

Razlozi za malo interesovanje je što roditelji nemaju dovoljno novca da plate putovanja i briga za bezbednost dece, s obzirom na mnogobrojne terorističke napade širom Evrope. Roditelje je posebno zaplašio napad u Nici koja je maturantima jedna od obaveznih stanica na Azurnoj obali.

Pošto ni Ministarstvo prosvete, ni ministarstvo spoljnih poslova nisu izdali nikakvu preporuku o bezbednim ili rizičnim destinacijama direktori škola sami procenjuju gde bi bilo prikladno da otpuju školarci.

- Maturanti sledeće nedelje putuju preko Azurne obale u Španiju. Ranijih godina jedno noćenje je bilo u Nici, a sada smo ga zamenili Sanremom. Kroz Francusku samo prolazimo - objašnjava Jasmin Nikolovski, direktor Gimnazije Patrijarh Pavle (Petnaesta gimnazija u Beogradu).

Prilikom izbora destinacije za ekskurziju učenika treće i četvrte godine Grafičke škole osnovni kriterijum je bila bezbednost učenika. Odlučeno je da maturanti putuju u severnu Italiju, a njihovi godinu dana mlađi drugari obići će srednju Evropu. Na Apeninsko poluostrvo otputovaće i učenici četvrtkog razreda Pete beogradske gimnazije.

Učenici Medicinske škole "Beograd" će se tek sledeće nedelje izjasniti da li će ići na putovanje ili ne, ali poslednje dve godine nije bilo dovoljno zainteresovanih, pa se nije išlo. Ista je situacija bila prošle godine sa Politehničkom školom u Kragujevcu.

(Telgraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • .....

    25. septembar 2016 | 12:07

    Ministarstvo prosvete, kao i obično - ćuti, zvaničnog stava nema, tako da radi ko šta hoće (u skladu sa procentom)....

  • Ludi Milojko@

    25. septembar 2016 | 12:00

    Bitno je da direktori zgure u džep proviziju od agencija

  • BoskoG

    25. septembar 2016 | 11:52

    Više bi trebali da se plaše sumwivih agencija, sa pokvaraenim autobusima. Neka se ugledaju na "ekskurziju" Zemunske gimnazije čiji pokvareni autobusi nisu mogli da izađe ni na Cetinje a kamoli na Lovćen, a deca su celim putem strahovala da će izginuti u pokvarenom autobusu. Ne stavljate živote svoje dece u ruke sumnjivih agencija i prevoznika.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA