Saudijska Arabija kraljevskim dekretom PRVI PUT SMANJILA PLATE

U aprilu, prestolonaslednik Muhamed bin Salman predstavio je plan reforme kojim se smanuje potrošnju vlade i smanjuje zavisnost od prihoda od nafte

  • 1

Saudijska Arabija je kraljevskim dekretom prvi put smanjila plate državnim službenicima u nameri da dodatno smanji potrošnju u vreme niskih cena nafte.

SAUDIJSKA ARABIJA ĆE SE RASPASTI: Zemlja će se urušiti a potpuni krah nastupa najkasnije 2030. godine

Kraljevski dekret propisuje da se plate ministrima smanjuju za 20 odsto, naknade za stanovanje i automobile za članove Šura saveta za 15 odsto.

Nižim državnim službenicima će plate biti zamrznute, a zadržaće se plaćanje prekovremenog rada i godišnjeg odmora, preneo je juče BBC.

Plate i naknade državnih službenika čine 45 odsto javne potrošnje u 2015. godini, a iznose 128 milijardi dolara, što je doprinelo budžetskom deficitu od rekordnih 98 milijardi dolara.

U aprilu, prestolonaslednik Muhamed bin Salman predstavio je plan reforme kojim se smanuje potrošnju vlade i smanjuje zavisnost od prihoda od nafte.

"Vizija 2030" inicijativa prestolonaslednika, ima za cilj da smanji plate u javnom sektoru na 40 odsto budžeta od početka naredne decenije i povećanje zaposlenosti u privatnom sektoru.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • amerika

    29. septembar 2016 | 05:15

    A gde su ti arapi u srbiji,koliko je vucic probijao glavu,sa njihovim ulaganjem,a sta su to napravili do sada...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA