≫ 

MEÐUNARODNI TUŽIOCI: Malezijski avion MH 17 oboren raketom sa područja u Ukrajini pod kontrolom PRORUSKIH SNAGA

- Avion MH 17 oboren je raketom BUK koja je bila dopremljena u Ukrajinu iz Rusije - saopštili su holandski istražitelji

  • 3

Međunarodni tužioci koji su istraživali pad aviona MH17 iznad istočne Ukrajine 2014. saopštili su da je raketa "buk" koja je oborila letelicu sa 298 putnika stigla iz Rusije.

TRAŽE 10 MILIONA DOLARA: Vladimira Putina tužile porodice nastradalih putnika srušenog aviona

 - Avion na letu MH 17 oboren je raketom BUK koja je bila dopremljena u Ukrajinu iz Rusije - saopštili su holandski istražitelji.

289 putnika i članova posade je stradalo kada je oboren avion "Malezije erlajnsa" koji je putovao od Amsterdama do Kuala Lampura u julu 2014. godine.

Kremlj je danas, uoči saopštavanja zvaničnih rezultata međunarodne istrage u Hagu, saopštio da radarski podaci pokazuju da malezijski avion MH 17 definitivno nije oboren raketom sa područja Ukrajine pod kontrolom proruskih snaga.

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov izjavio je novinarima da podaci kojima raspolaže ruska vojska jasno pokazuju da raketa nije ispaljena sa te teritorije već sa neke druge, prenosi Rojters.

- Radarski podaci su jasni ... nije bilo rakete. Ako je i bilo rakete ona je ispaljena sa neke druge teritorije - rekao je on.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA