PANIKA U AMERIČKOJ AMBASADI U SKOPLJU: Alarm i policajci naoružani do zuba isprepadali diplomate i zaposlene!

Vežba policijske jedinice "Alfa“ na smrt preplašila perosnal u američkom diplomatskom predstavništvu

  • 2

Personal i zaposleni u američkoj ambasadi u Skoplju na smrt su se preplašili kada su ispred zgrade Ambasade ugledali policiju do zuba naoružanu. U Ambasadi SAD se oglasio alarm, a preko razglasa je ponavljano: "Ovo nije vežba", nakon čega su date instrukcije zaposlenima da se maknu od prozora i nađu sklonište.

Drama u Ambasadi je trajala "večnih" dvadesetak minuta, zbog, kako se kasnije pokazalo, nenajavljene vežbe makedonske policijske jedinice u civilu "Alfe", čiji su pripadnici simulirali reakciju u slučaju terorističkog napada na ambasadu SAD.

Niko u američkoj ambasadi nije znao za vežbu, pa otud i panika među personalom i zaposlenima u ovom diplomatskom predstavništvu.

HAOS U PRIŠTINI: Sumnjiva eksplozivna naprava digla policiju na noge!

Za ovaj incident, koji se dogodio još 15. septembra, javnost je tek danas doznala, a vežba policijske jedinice "Alfa" izvedena je po naređenju, danas već smenjenog načelnika jedinice Ivice Ančevskog – Pukija. On je od svih timova u Skoplju zatražio da sa kompletnom opremom dođu ispred Ambasade SAD da bi procenio koliko vremena im je potrebno da reaguju u slučaju terorističkog napada.

Foto: D. Joksić Foto: D. Joksić

Ambasada SAD za takvu vežbu nije bila unapred informisana, što je uobičajena procedura, a o njoj ništa nisu znali ni direktor Biroa za javnu bezbednost MUP Mitko Čavkov, niti ministar policije Oliver Spasovski.

PANIKA IZNAD ŠKOTSKE: Avion na letu iz Las Vegasa za London proglasio UZBUNU (FOTO)

Narednog dana je održan sastanak između predstavika MUP i ambasade SAD, na kome je konstatovan ozbiljan propust makedonskih bezbednosnih snaga. Načelnik jedinice "Alfe" Ivica Ančevski – Puki, po čijoj naredbi je izvedena operacija, za ovaj "propust" je zaradio samo opomenu od svog pretpostavljenog Ivice Vučevskog, načelnika SUP Skoplje, a ministar MUP Oliver Spasovski ga je danas smenio i na njegovo mesto postavio Primislava Dimovskog.

Ostaje nejasno ko je zaista naručio akciju, a postavlja se i pitanje da li se radi o neformalnoj pretnji ili upozorenju američkoj diplomatiji, koja drži centralno mesto u konspirativnim teorijama svetske zavere protiv Makedonije.

(D.J.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA