DEČAK JE KLEČAO U ŠKOLI, ZBOG TOGA SU GA KAZNILI: Srušio im se ceo svet kada su saznali zašto je to uradio (VIDEO)

Škola je navela da je dečak poslat kući zbog neposlušnosti koju je pokazao, ali da o tome ne mogu da pričaju zbog klauzula o privatnosti

  • 1

Džekson (8) je poslat kući iz svoje osnovne škole u Midlandu, država Teksas, kada je u utorak tokom izvođenja nacionalne himne kleknuo. On je svoj postupak objasnio time da je samo želeo sa se solidariše sa afroamerikancima koji su u poslednje vreme ubijeni.

Umesto kažnjavanja neposlušnih đaka, ova škola radi nešto sasvim drugačije. Rezultati su ZADIVLJUJUĆI

Veliki broj sportista je u poslednje vreme takođe kleknuo tokom izvođenja nacionalne himne na sportskim događajima, kao znak protesta zbog policijske brutanosti i rasne netrpeljivosti.

Kapernik, kvoterbek iz San Franciska, bio je prvi koji je započeo ovaj protest tokom NFL ove godine. Navijačice i članovi ekipe su takođe uzeli učešće u ovom protestu.

Stefani Kuk, Džeksonova baka, rekla je da je njenom unuku učiteljica naredila da ustane. Kao njegova baka ona je ponasna na postupak svog unuka.

- Želela bih da je učiteljica postupila ispravno. Imao je pravo da klekne, tako da ne razumem u čemu je toliki problem - rekla je Stefani.

Nezavisni školski distrikt Midlenda je naveo da je dečak poslat kući zbog neposlušnosti koju je pokazao, ali da o tome ne mogu da pričaju zbog klauzula o privatnosti.

PANIKA U AMERICI: Maskirani čovek uleteo u školu, specijalne jedinice izašle na lice mesta (FOTO) (VIDEO)

- Federalni zakon zabranjuje iznošenje bilo kakvih informacija koje se tiču individualnih aktivnosti učenika. Postoje određena pravila koja moraju da se poštuju, a kada ih učenici prekrše moraju da se suoče sa posledicama - stoji u saopštenju.

Agencija za obrazovanje iz Teksasa, kaže da učenik ne mora da peva himnu ako to ne želi, ali da ne postoje jasne instrukcije kako se postupa u slučaju da učenik klekne za vreme izvođenja himne.

(Telegraf.rs/Izvor:cnn.com)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • mama

    1. oktobar 2016 | 08:13

    A kod nas i ne ustanu kad cuju himnu... Toliko o postovanju samog sebe

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA