UŽIVAJTE JOŠ DANAS, ČEKA NAS LEDENI TALAS: Sledeće nedelje MAKSIMALNO 15 stepeni!

Sredinom naredne sedmice biće promenljivo uz smenu sunčanih i oblačnih intervala, a povremeno i sa kišom

  • 0
Jesenje jutro na Fruškoj gori Foto: Tanjug/Jaroslav Pap

Nakon nekoliko lepih i toplih jesenjih dana koji su više podsećali na početak septembra nego kraj meseca i sam početak oktobra – uskoro se očekuje novi obrt!

STRAVIČNI DETALJI NESREĆE U BORU: Radniku je ruka pokidana iz ramena, lekari mu SPASLI ŽIVOT

Još danas uz promenljivo oblačno vreme zadržavaju se temperature iznad normale, a već od ponedeljka sledi promena vremena uz pad temperatura. Sredinom naredne sedmice maksimalne temperature će se spustiti na ispod 15°C, a tokom čitave sedmice povremeno se očekuje kiša.

Danas će na području Srbije preovladavati promenljivo oblačno i većinom suvo vreme. Duži sunčani periodi očekuju se na istoku i jugu zemlje gde će biti manje oblaka, a kraći u ostalim predelima. Tek u večernjim časovima na zapadu i severu zemlje mestimično se očekuju kiša i lokalni pljuskovi.

SVAKI SRBIN ĆE SE NAJEŽITI OD OVOGA: Govor britanskog premijera o našoj zemlji septembra 1914. (FOTO) (VIDEO)

Minimalne temperature će se kretati između 10 i 14°C, a maksimalne dnevne od 23 do 27°C. U prvom delu dana slab do umeren vetar južnih smerova (uglavnom jugoistočni), kasnije poslepodne u skretanju na zapadni i severozapadni na zapadu i severu zemlje i u pojačanju.

Foto: Tanjug/Dragan Stanković/Dimitrije Nikolić Foto: Tanjug/Dragan Stanković/Dimitrije Nikolić

U ponedeljak pre podne malo do umereno oblačno sa sunčanim intervalima i uglavnom suvo. Tek ponegde moguća je kratkotrajna kiša ili pljusak. U drugom delu dana jače naoblačenje, najpre na severu i zapadu zemlje, a uveče i u ostalim predelima. Očekuju se kiša i lokalni pljuskovi koji mogu biti praćeni grmljavinom. U većini predela očekuje se oko 20mm vodenog taloga.

SRBI SE MASOVNO LEČE NA INTERNETU: Lekari upozoravaju da to može biti POGUBNO!

Jutarnje temperature zbog povećane oblačnosti dosta ujednačene, između 13 i 15°C. Maksimalne temperature kretaće se između 18°C na severu i 24°C na jugu i istoku zemlje. U ponedeljak prizemni vetar uglavnom umeren do jak, severni i severozapadni. Na jugu zemlje vetar slab do umeren u prvom delu dana, poslepodne u jačanju.

Sredinom naredne sedmice biće promenljivo uz smenu sunčanih i oblačnih intervala, a povremeno i sa kišom. Temperature će biti u daljem postepenom padu, tako da će u utorak i sredu temperature biti ispod prosečnih vrednosti, piše meteoplaneta.rs.

Foto-ilustracija: Foter/Ktoine, AP/Tanjug Foto-ilustracija: Foter/Ktoine, AP/Tanjug

PRAVOSLAVNI BALKAN KAO MRTVO MAGARE: Sveti vladika Nikolaj Velimirović o Srbiji između istoka i zapada (FOTO)

Jutarnje temperature biće ispod 10°C, a ponegde i ispod 5°C. Maksimalne temperature počev od utorka biće ispod 20°C, a od srede do narednog vikenda maksimalne temperature biće ispod 15 stepeni! U četvrtak i petak očekuju se i prvi jutarnji prizemni mrazevi (na 5cm iznad tla). Više o vremenskim prilikama od utorka pisaćemo narednih dana.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA