RUSKINJA ISPRAVLJA GREŠKE U TUNELU: Specijalna mašina stigla u Srbiju (FOTO)

Kada za osam do 10 dana tunel Šarani bude urađen, mašina prelazi u Brđane

  • 6

U tunelu Šarani izvode se radovi na ravnanju kolovoza uz pomoć mašina iz Rusije, kako bi se popravile greške nastale pri izvođenju betonskog kolovoza, rekao je šef stručno tehničkog nadzora Radomir Radičević.

On je pojasnio da je reč o setu mašina koji se sastoji od tri mašine, glavna je ona koja vrši grubo skidanje čeličnim noževima, iza nje ide specijalna mašina koja vrši poliranje i na kraju dolazi treća koja radi hrapavljenje kompletnog kolovoza.

MIROVIĆ: Za izgradnju saobraćajnice Novi Sad-Ruma zainteresovana kineska kompanija

Greška se sastojala u tome što je na pojedinim delovima a ne na kompletnom kolovozu, došlo do odstupanja od projektom i standardima predviđene ravnosti. Izvođač radova na betonskom kolovozu u tunelima Šarani i Brđani bio je "Planum" i na njihov teret će biti fakturisani svi dodatni radovi na dovođenju kolovoza na nivo projektom predviđene tolerancije - istakao je Radičević.

On je dodao da će za osam do 10 dana najkasnije tunel Šarani biti urađen, a to znači da mašina radi 1.500 kvadrata dnevno u dve smene i tokom vikenda, a odmah po završetku ovog tunela mašina prelazi u Brđane.

Foto: Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Foto: Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture

Očekujemo da sve bude gotovo do 20. oktobra na obe tunelske cevi, a dužina deonica koje se rade iznosi oko 2,5 kilometra - izjavio je Radičević.

Foto: Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Foto: Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture

VUČIĆ NA OTVARANJU TUNELA I OBILAZNICE U GOLUPCU: Vraćamo život na istok Srbije!

Pomenuti tuneli na deonici Ljig-Preljina Koridora 11 bili su proteklih nedelja u središtu pažnje nakon vesti da su nedovoljno visoki da kroz njih prođe šleper, što su Koridori Srbije demantovali.

Foto: Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Foto: Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture

SVEČANO I UZ ŠAMPANJAC: Probijen tunel Šarani na Koridoru 11 (FOTO)

Potpredsednica vlade i ministarka građevine, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović je izjavila da "nije problem visina tunela, već korišćenje starih mašina zbog kojih je loše urađena betonska kolovozna podloga i da Planum treba da dopremi novu mašinu koja to treba da popravi - izbrusi beton i skine centimetar podloge i poravna kolovoz.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Radoslav

    6. oktobar 2016 | 16:25

    Pre neki dan gospodin vucic izjavio da ce on otici sa sleperima i autobusima da prodje kroz te tunele a sta se sada desava,znaci ipak visina tunela nije dovoljna pa moraju da skidaju beton sa donjeg dela tako da ce taj beton ostati tanji i brze ce da se osteti i unisti pa onda opet jovo na novo popravljaj, eto nazalost tako se radi u srbiji.

  • Petar

    6. oktobar 2016 | 17:50

    Da li moze ruskinja da ga nateglji malo u visinu malo u sirinu.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA