≫ 

HAPPY BIRTHDAY, MR. PRESIDENT: Vladimir Putin danas slavi 64. rođendan, a evo šta je sve do sada dobio na poklon

U čast ruskog lidera, predsednik Indonezije je uz gitaru otpevao „Happy Birthday to You“, a kolege iz Japana i Kine su mu poklonili japansko piće sake i tortu

  • 50

Predsednik Rusije Vladimir Putin danas proslavlja 64. rođendan, a na njegovu adresu već su pristigli pokloni!

ISPRATIO JE KLINTONA, BUŠA I OBAMU: Svi prolaze, Putin ostaje na istom mestu

Govoreći o samoj proslavi rođendana, portparol šefa države Dmitrij Peskov rekao je novinarima da će predsednik Putin slaviti u krugu rođaka i prijatelja.

Među poklonima koje je do sada dobijao od šefova država su retka književna izdanja, kopija Monomahove kape, tigar, pa čak i krokodil.

U čast ruskog lidera, predsednik Indonezije je uz gitaru otpevao „Happy Birthday to You“, a kolege iz Japana i Kine su mu poklonili japansko piće sake i tortu.

U kolekciji poklona se nalaze i kopija kape Monomaha, koju su napravili ruski juveliri, i karta federalnih okruga napravljena od uralskog poludragog kamena jaspisa.

Interesantan je i poklon predsednika Moldavije od kojeg je Putin, naime, dobio živog krokodila sa posvetom: „Krokodil - jedina životinja koja ne ide unazad“, prenosi Sputnjik.

Foto: Profimedia/PhotoXPress Foto: Profimedia/PhotoXPress

Za svoj 58. rođendan Putin je na poklon dobio mladunče tigra staro dva i po meseca po imenu Maša, koja danas živi u zoo-vrtu u Gelendžiku.

Za šezdeseti rođendan, Putin je od ruskog premijera Dmitrija Medvedeva dobio na poklon knjigu Aleksandra Benua o Carskom selu iz 1910. godine.

Među poklonima su i fudbalska lopta zlatne boje, koju su predsedniku dali fudbaleri CSKA u čast osvajanja Kupa UEFA u sezoni 2004/2005, i 11 od 30 tomova sabranih dela Aleksandra Solženjicina, poklon njegove udovice Natalije.

I za kraj, kralj Bahreina Hamad ben Isa el Halif je prošle godine predsedniku Putinu poklonio „Mač pobede“, napravljen od čelika iz Damaska i plemenitih metala, koji je naručio za sebe lično.

Kada je reč o samim poklonima, najveći deo njih se tradicionalno čuva u predsedničkoj biblioteci, dok Putin samo neke poklone, dobijene od ličnih prijatelja, zadržava za sebe.

Podsetimo se kako je Suzana Mančić čestitala rođendan predsedniku Ruske federacije:

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • T za Teslu

    7. oktobar 2016 | 08:28

    жив и здрав био 100 година.

  • Gardista

    7. oktobar 2016 | 08:26

    Da si nam zdrav i da pozivis sto duze, kstalo sve imaš!

  • DARKO 100%

    7. oktobar 2016 | 06:57

    Г-н президент Путин, с днем рождения к вам!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA