OVA SRPKINJA PRKOSI SVIM SILAMA: Pre 7 godina je ostala invalid, a sada je skočila padobranom (VIDEO)

- Nije bilo ni treme ni straha, ali je bilo mnogo adrenalina. To je predivan doživaljaj koji ću pokušati da ponovim - rekla je Milica Knežević iz Zrenjanina

  • 5

Milica Knežević iz Zrenjanina, 2009. godine je doživela nesreću zbog koje je u invalidskim kolicima. Međutim, to je nije sprečilo da nastavi dalje sa svojim životom, tako da je prvu godinu na studijama softverskog inženjerstva na Tehničkom fakultetu završila sa prosekom 10, pa je odlučila da sebe počasti padobranskim skokom.

Ona je pre sedam godina ostala potpuno paralizovana, a prognoze su bile da će veoma teško pomerati bilo koji deo tela, ali je ona uspela da se izbori sa svojim invaliditetom.

Osim terapija i vežbi, ona se bavi ronjenjem i stonim tenisom, slika i izrađuje razne predmete, pliva u bazenu. Osim toga, pokušala je da se bavi veslanjem, kajakom i plesom, ali i ragbijem u kolicima. Kada se vratila iz Amerike gde je bila u rehabilitacionom centru na programu, zauzela se da u Zrenjaninu otvori sličan centar, piše 24sata.

- Sa padobranskim ekspertom Slobodanom Marković prijatelj sam na Fejsbuku i kontaktirala sam s njim pitanjem da li su nekada radili skokove sa osobama sa invaliditetom, jer mi je to odavno želja. Zahvaljujući njemu i angažovanju još nekoliko divnih ljudi, praktično smo sve realizovali za dan i po. Ispunila sam svoju veliku želju - kazala je ona posle skoka na aerodromu Lisičji jarak, pa dodala:

Printskrin: Facebook/Izaberi da živiš - Choose to live Printskrin: Facebook/Izaberi da živiš - Choose to live

- Nije bilo ni treme ni straha, ali je bilo mnogo adrenalina. To je predivan doživaljaj koji ću pokušati da ponovim.

Slobodan i Milica skočili su iz aviona "cesna 182" koji im je ustupila JAT privredna avijacija.

- Sebi sam zadrtala kao cilj da završim studije informatike i nisam pristala da me u naumu spreči to što sam vezana za invalidska kolica. Bilo je problema jer osim pristupa prizemlju fakulteta za više spratove nema lifta niti načina da se dospe invalidskim kolicima, ali bila sam uporna i ja i moje kolege koje su mi pomagale. Zbog toga ću nastaviti da se zalažem da se na fakultetu konačno ugradi lift koji bi bio od pomoći ne samo meni, već i drugim kolegama koje su u invalidskim kolicima - poručila je Milica, pa dodala:

- Ove godine se upisao i jedan takav student iz Banatskog Dvora i mislim da će sada na fakultetu morati da rešava gorući problem nesmetanog pristupa i osobama sa invaliditetom.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA