≫ 

OVO JE MIGRANT KOJEG TRAŽI CELA NEMAČKA: Spremao se da digne aerodrom u vazduh! (FOTO) (VIDEO)

Portparol saksonske policije zamolila je građane da izbegavaju ovaj prostor ako mogu

  • 45

Deo nemačkog grada Hemnica u Saksoniji je pod policijskom opsadom nakon uzbune zbog terorističke pretnje zbog sumnje da jedan migrant planira da digne nemački aerodrom u vazduh. Nekoliko sati nakon početka akcije, objavljeno je da policija traga za Sirijcem Džaberom Albakrom, starim 22 godine. Kako je preneo "Bild", policija je pronašla eksploziv u zgradi koju je opkolila i evakuisala.

"MI SMO LJUDI, IDITE KUĆI": Masa napala autobus pun izbeglica, migranti u suzama

"Fokus onlajn" javlja da je ovaj Sirijac neko vreme bio pod nadzorom policije i tajnih službi i da je planirao bombaški napad na jedan nemački aerodrom.

- Sinoć smo dobili dojavu obaveštajnih službi o ozbiljnoj terorističkoj pretnji - rekli su za "Bild" izvori iz policije.

Nemačka policija je objavila njegove slike i pozvala sve koji su ga videli ili ga poznaju da se jave. Policija je prisilno ušla u zgradu u gradskom naselju Fric-Hekert-Gebijet. Na društvenoj mreži "Tviter" policija je navela da je u zgradi odjeknula eksplozija, ali da je reč o "ulaznoj meri policije". Veliki broj policije i specijalnih jedinica se nalazi na licu mesta.

Na desetine teško naoružanih policajaca pretresalo je stanove. Međutim, osoba koja je tražena nije pronađena u zgradi. Policija je evakusala delove pojedinih zgrada, o čemu je javnost obavestila preko Tvitera, ali bez daljih objašnjenja o čemu se radi.

- Ostanite u vašim stanovima unutar blokiranog dela grada i pratite instrukcije policije - navodi se u saopštenju policije pokrajine Saksonija. Putevi su zatvoreni za saobraćaj.

Iz policije su zamolili ljude da ne postavljaju slike policijske akcije na društvene mreže, ali mnogi nisu poslušali.

Pogledajte video:

Kako javlja "Bild", oko 13 sati čula se glasna eksplozija. Policija je upozorila građane da ne izlaze na ulice i prate policijska obaveštenja. Zatvorene su obližnje ulice, a policija je sprovela evakuaciju.

Sumnjamo da se spremao teroristički bombaški napad, izjavila je portparolka kriminalističke policije iz Drezdena.

Foto: Tanjug/AP/Nonstop News Foto: Tanjug/AP/Nonstop News

 

"Bild" javlja da je eksploziju prouzrokovala policija tokom pokušaja ulaska u stan.

Policija zasad ne otkriva mnogo informacija i odbija da potvdi nagađanja medija da je u stanu pronadena velika količina eksploziva.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA