TEORIJA ZAVERE TRESE SRBIJU: Zašto su ruski piloti došli bez svojih migova?

Po sredi je isključivo dobra prilika da naši stručnjaci razmene iskustva sa dosta iskusnijim kolegama iz Rusije

  • 25

Od kada su došli na aerodrom Batajnica kako bi zajedno sa srpskim pilotima oružanih snaga učestvovali na letno-taktičkoj vežbi "BARS-2016" od 9. do 15. oktobra, u javnosti se postavlja pitanje zašto je 20 pripadnika vazdušno-kosmičkih snaga Rusije stiglo bez letelica.

SPREMAJU SE ZA TREĆI SVETSKI RAT? 40 miliona Rusa vežba civilnu zaštitu!

Dok pojedini vojni analitičari, ali i deo medija tvrdi da je razlog NATO odluka da se kroz vazdušne prostore članica ne propuštaju ruski borbeni avioni, drugi objašnjavaju da su ta nagađanja netačna i da su deo teorije zavere.

Srpski piloti najbolji u Evropi (FOTO)

Petar Vojinović, urednik vazduhoplovnog portala Tango Six kaže za Telegraf da ruski piloti nisu doputovali svojim letelicama jer im nije bilo logistički izvodljivo, što su prethodnog puta i najavili.

Foto: Facebook/Petar Vojinović Foto: Facebook/Petar Vojinović

- Već su obavili jednu vežbu u kojoj je učestvovalo nekoliko transportnih aviona sa tenkovima i preleteli su bez problema. Krajem godine će ponoviti vežbu, tako da nema osnova za takva neistinita nagađanja - objasnio je on i naglasio da je po sredi isključivo dobra prilika da naši stručnjaci razmene iskustva sa dosta iskusnijim kolegama iz Rusije.

Foto: mod.gov.rs/Salinger Igor Foto: mod.gov.rs/Salinger Igor

Vojinović je dodao da je u pitanju rutinska vežba, sa vrlo konkretnom i praktičnom razmenom znanja i obuke.

Da podsetimo, u oktobru prošle godine obavljena je vežba na ruskom poligonu Ašuluk "BARS 2015", kada se negativno pisalo o akciji srpskih i ruskih pilota oružanih snaga i njenom držanju u tajnosti.

Foto: mod.gov.rs/Salinger Igor Foto: mod.gov.rs/Salinger Igor

Ovog puta Ministarstvo odbrane takođe je zakasnilo sa informacijom, koja je prvo stigla iz Moskve, što je dodatno podstaklo neverovatne priče na ovu temu.

(Telegraf.rs / S. I.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Goci

    11. oktobar 2016 | 17:45

    Sve je to lepo ...al izgleda da cemo opet biti poligon za potkusurivanje...oni ce preko nas razmenjivati municiju..nikad se mi pameti dozvati necemo...

  • XXL

    11. oktobar 2016 | 19:15

    Xaxaxaxaxaxaxxa xaxaxaxaxa xaxaxaxaxaxaxa kakva blamaza juce 200 migova a danas Blamaza Nema Dalje sto tolko o rusima i kolkosu mocni da da xa

  • Јован

    11. oktobar 2016 | 17:15

    Само јако браћо Руси

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA