Miroslav Lekić otvara šesti FEDIS

Šesti, međunarodni, Festival domaćih igranih serija FEDIS, održava se u utorak, 11. i sredu, 12. oktobra 2016. godine u Galeriji 73 na Čukarici, a svečano će ga otvoriti prošlogodišnji dobitnik nagrade Zlatna antena za režiju TV serije Jagodići, Miroslav Lekić

  • 0

Na jedinoj manifestaciji koja tretira serijski igrani program u region učestvuju televizijske serije: Čizmaši, Komšije, Andrija i Anđelka, Prvaci sveta i Vere i zavere, kao i TV serije iz regiona: Lud, zbunjen, normalan (BiH) i Kud puklo da puklo (HR).

SVI NA FESTIVAL SERIJA! U trci za najbolje "Andrija i Anđelka", "Bićemo prvaci sveta", "Čizmaši" i "Komšije" (VIDEO)

Glumcima Urošu Jovčiću i Anji Mit iz TV serije “Komšije”, kao i Sofiji Juričan i Branku Jankoviću iz serije “Lud, zbunjen, normalan, uručene su nagrade Povelja za zapaženu ulogu, dok je glumici Sonji Damnjanović dodeljena nagrada za zapažene glumačke role u nekoliko serija: Naša mala klinika, Sva ta ravnica, Vojna akademija i Jagodići.

ŽIVOTNA LEKCIJA ŽARKA JOKANOVIĆA: Kada pročitate ove redove, pogled na svet će vam se promeniti iz korena!

Nagradu Povelja za unapređenje domaćeg igranog sadržaja dodeljena je producentskim kućama “Fresh production i Blekbuk” za ostvarenje Andrija i Anđelka.

Idejni tvorac FEDIS-a, Nenad Milenković, veoma je zadovoljan jer festival čiji je pokretač iz godine u godinu dobija na značaju.

Foto: Promo Foto: Promo

- Uspeli smo da postanemo tradicionalna manifestacija i da svake godine okupimo televizijske serije iz Srbije, ali i one iz regiona koje se prikazuju kod nas. Svake godine dobijamo na značaju, a raste društvena i medijska pažnja za naš festival. Ove godine, nažalost, imali smo nekoliko odlazaka naših velikana glumišta sa životne scene, pa smo im posvetili prvi dan manifestacije, dok ćemo tokom finalne večeri saznati ko je naša najbolja serija u toku prošle godine i ko su najbolji akteri naših televizijskih ostvarenja – kaže Milenković.

LEP JUBILEJ U ZVEZDARA TEATRU: Predstava Voje Brajovića 50. put pred publikom (FOTO)

Prvi dan manifestacije posvećen je glumcima koji su nas napustili između dva festivala: Velimiru Bati Živojinoviću, Draganu Nikoliću, Miloradu Mandiću Mandi, Marinku Madžgalju i Miri Stupici, tako što ćemo se podsetiti njihovih glumačkih bravura u televizijskim serijama.

Finalne večeri festivala FEDIS, biće upriličen i koncert songova iz naših najpopularnih TV serija koje će izvoditi dramski sopran Zorana Iđuški, a manifestacija se održava pod pokroviteljstvom Gradske opštine Čukarica.

(Telegraf.rs)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA