DANAS SAHRANA MALOG RADENKA: Roditelji neutešni, lekaru preti 12 godina robije

- Tužilaštvu u Loznici je dostavljen izveštaj o dečakovom lečenju koji je dobijen iz Instituta za majku i dete u Beogradu i na osnovu toga formiran je predmet i upućen zahtev policiji da se sprovede istraga o ovom slučaju, koja će obuhvatiti sve lekare koje su lečili Radenka - kazao je Zoran Nestorović, vršilac funkcije osnovnog javnog tužioca u Loznici

  • 20

Lekaru Opšte bolnice u Loznici, Dobrivoju Bojaniću, preti zatvorska kazna do 12 godina ukoliko se utvrdi da je nesavesnim lečenjem otvorenog preloma podlaktice prouzrokovao smrt osmogodišnjeg Radenka Nikodinovića iz obližnjeg sela Kozjak. Dečak je nažalost preminuo prošle subote od sepse, koja je nastala jer se rana na ruci inficirala.

SRBIJO, GLEDAJ I PLAČI: Oni su umrli zbog greške lekara, a kazne koje su dobili doktori ĆE VAS RAZBESNETI

Vučić o smrti dečaka Radenka (8): Opomena svima u zdravstvu

JEZIVI DETALJI SMRTI MALOG RADENKA (8): Ruka mu je trulila u gipsu zbog 3 bakterije koje su ga na živo jele (FOTO)

Tužilaštvo u Loznici je već izdalo nalog da se sprovede istraga, a Dobrivoje Bojanić bi mogao da odgovara za krivična del anesavesno pružanje lekarske pomoći (član 251) i teško delo protiv zdravlja ljudi (član 259), za koje je zaprećena kazna od dve do 12 godina, piše Informer.

Dosadašnja istraga inspekcije Ministarstva zdravlja je utvrdila mnoge nepravilnosti u lečenju malog Radenka, a prema prvim rezultatima obduckije,u rani u njegovoj ruci pronađene su tri vrste bakterije, iako je ona morala da bude sterilna.

Foto: ProfimediaGlow Wellness RM/INSADCO Photography Foto: ProfimediaGlow Wellness RM/INSADCO Photography

Zoran Nestorović, vršilac funkcije osnovnog javnog tužioca u Loznici, naložio je istragu o ovom slučaju.

- Tužilaštvu u Loznici već je dostavljen izveštaj o lečenju Radenka Nikodinovića, koji smo dobili iz Instituta za majku i dete u Beogradu, gde je dečak preminuo. Na osnovu toga, formirali smo predmet i uputili zahtev policiji u Loznici da sprovede istragu o ovom slučaju. Ona će obuhvatiti i doktora Dobrivoja Bojanića, ali i sve lekare koji su lečili Radenka. Čekaju se i detaljni nalazi obdukcije, koja će pokazati da li je dečak nesavesno lečen i da li je to prouzrokovalo njegovu smrt - rekao je Nestorović za ovaj list.

OTVORENE PRELOME NIKADA NE TREBA UŠIVATI: Roditelji, evo šta treba da radite ako vam dete slomi neki deo tela

Vršilac dužnosti direktora Instituta za zdravstvenu zaštitu majke i deteta dr Radoje Simić, kazao je da su lekari u ovoj ustanovi učinili sve što je bilo u njihovoj moći.

Foto: Facebook/Dom zdravlja"Dr Milenko Marin"Loznica Foto: Facebook/Dom zdravlja"Dr Milenko Marin"Loznica

- Posle obavljenog pregleda i konsultacija, napravljen je i plan ispitivanja i lečenja koji je obuhvatio i snimanje na skeneru, kao i hitnu hiruršku operaciju ruke. U naredna dva i po dana urađene su još dve hirurške intervencije i sproveden je tretman u hiperbaričnoj komori - kazao je on.

Ipak, prema prvim rezultatima istrage isnpekcije Ministarstva zdravlja, pokazano je da su mnoge nepravilnosti u radu doktora utvrđene.

- Bojanić je neuredno upisivao koje je sve procedure koristio u lečenju Radenka Nikodinovića. On nije ispoštovao protokol koji se sprovodi kada su takve povrede u pitanju - pokazali su prvi rezultati.

Osim toga, prvi rezultati obdukcije su pokazali da je Radenkova ruka gotovo istrulila od jake infekcije i da su u inficiranom tkviu pronađene čak tri vrste bakterije, što govori da doktor Dobrivoje Bojanić nije očistio ranu na dečakovoj ruci pre nego što je stavio gips na nju. Ovu informaciju je potvrdio i Radenkov otac, Milan.

Foto: e-stock.us/Milos Rafailovic Foto: e-stock.us/Milos Rafailovic

- Lekari koji su radili obdukciju rekli su da je kod Radenka, prilikom pada, kost udarila u zemluju i da je tada došla u kointakt sa bakterijama. Kost je vraćena na mesto, ali mu niko nije očistio i dezinfikovao ranu, zbog čega je došlo do sepse - kazao je dečakov otac.

On je rekao i da mu je sin u Beograd poslat bez ikakve dokumentacije, samo sa snimcima ruke.

- Nadam se da će odgovorni za smrt mog deteta biti kažnjeni kako nijedno dete u Srbiji više nikada ne bi umrlo od preloma ruke - poručio je Milan.

Nikodinovići su juče išli u Beograd po telo svog sina, koji će danas biti sahranjen u Loznici.

(Telegraf.rs / Izvor: Informer)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • SVETLOST

    12. oktobar 2016 | 12:43

    Saučešće porodici Počivaj u miru Najstrože sankcije za nesavestan rad i ubistvo deteta za sve lekare iz Loznice, koji su nečinjenjem iz domena svoga rada doveli u ovu situaciju. PLAČI SRBIJO, umesto da leče, ubijaju ti decu.

  • Dusan

    12. oktobar 2016 | 09:00

    Tako ti je u drzavi u kojoj alkoholicari lece ljude, a dobri mladi lekari nemaju posla pa beze odavde. Dreger da stoji na ulazu u bolnicu kad zaposleni dodju da dunu, i za vreme pauze isto, a ako se ovo ponovi celo rukovodstvo i ministar da se smene.

  • Groficaofica

    12. oktobar 2016 | 10:08

    Samo 12 god? Pa tom detetu su uzeli detinjstvo,simpatiju,zaljubljivanje, ZIVOT!??

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA