PREOKRET U SRPSKOM ZDRAVSTVU: Posle ove odluke više ništa neće biti isto

Lekari će od sad morati da se pridržavaju svih propisa

  • 22

Svaki klinički centar moraće da odredi svoje najbolje lekare iz svih oblasti koji će imati zadatak da obiđu opšte bolnice na svojoj administrativnoj teritoriji, analiziraju situaciju i obezbede da se ispoštuju svi propisi, pravila i protokoli koji važe za bezbedno i efikasno lečenje.

 

Smenjena direktorka Opšte bolnice u Loznici zbog smrti dečaka Radenka Nikodinovića

 

Odluka o tome doneta je danas na sastanku koji je ministar zdravlja Zlatibor Lončar održao sa direktorima svih kliničkih centara u Srbiji, kliničko -bolničkih centara i dečjih klinika.

 

Ministar Lončar naložio je da se do 19. oktobra dostave prvi izveštaji iz svih bolnica koje su obišli, uz predlog zaključaka za dalje korake, koji podrazumevaju sve neophodne mere za ostvarivanje definisanih rezultata, navodi se u saopštenju ministarstva zdravlja.

 

- Te mere uključuju i momentalne kadrovske promene. Direktno odgovorni za stanje u tim bolnicama biće državni sekretari u Ministarstvu zdravlja i direktori kliničkih centara, a izveštaji će se dostavljati lično ministru zdravlja na svakih sedam dana - navodi se u saopštenju.

 

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dragan

    12. oktobar 2016 | 17:23

    Otpustajte vi bahate,bezobrazne i sklone korupciji i mitu,a nepismene lekare koji su zavrsavali fakultete po pristini,mitrovici,i selima kosova,tu je problem.svi hoce pare i samo to ih zanima.

  • Zoran

    12. oktobar 2016 | 17:03

    Teska glupost. Ne moze neko da ide i uci lekare poslu, to se radi na fakultetu.

  • Graciela

    12. oktobar 2016 | 17:27

    Ja bih samo volela da mi neko objasni svrhu postojanja lekarske komore. Sta je njihov zadatak? Sta je konkretno njihov posao? Gde ide novac i sa kojim ciljem koji lekari svakog meseca izdajaju?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA