SVET JE NA IVICI VELIKOG RATA: Ako se konflikt Rusije i Amerike oko Sirije nastavi, planeta je u VELIKOJ OPASNOSTI

- Ako se taj rat preko posrednika nastavi, otvoreno kažem da će se Amerika i Rusija naći na ivici rata - istakao je zamenik turskog premijera Numan Kurtulmus u intervjuu za tursku agenciju Anadoliju

  • 39

Ukoliko se rat preko posrednika u Siriji nastavi, turske vlasti strahuju da bi svet mogao da zapadne u globalni rat u kojem će se na suprotnim stranama naći supersile Rusija i SAD, izjavio je danas zamenik turskog premijera Numan Kurtulmus.

ISTORIJSKI DOGOVOR RUSIJE I SAD: Zapamtite ovaj datum, 15. oktobar!

- Ako se taj rat preko posrednika nastavi, otvoreno kažem da će se Amerika i Rusija naći na ivici rata - istakao je Kurtulmus u intervjuu za tursku agenciju Anadoliju, a preneo je Frans Pres.

On je upozorio da će sirijski konflikt dovesti svet "na rub velikog regionalnog ili svetskog rata".

Dok Turska i njeni zapadni saveznici pozivaju sirijskog predsednika Bašara Al Asada da siđe sa te funkcije, Moskva podržava režim u Damasku, navodi AFP.

Kurtulmus je u intervjuu Anadoliji takođe istakao da su turske snage u kampu Bašika na severu Iraka "legitimne" i da će ostati u toj zemlji "koliko god je potrebno".

Tenzije između Iraka i Turske su porasle nakon što je Bagdad prošle nedelje nazvao Ankaru "okupatorskom snagom", nakon što je turski parlament podržao produženje mandata za vojne operacije u Iraku i Siriji za godinu dana.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • INFO

    12. oktobar 2016 | 18:02

    Nece nikad doci do direktnog obracuna, ne budite naivni da verujete ovim trecerazrednim zamenicima premijera, nikad amerika i rusija nece zapucati direkt jedna na drugu. Ovo je psiholoski rat medija na obicne ljude da uplasi ih da ce biti rat i nuklearni armagedon.

  • Ime

    12. oktobar 2016 | 20:38

    Nek Rusi i Amerikanci pošalju po 50000 hiljada vojnika u sibir pa nek se rokaju do mile volja a nas nek ostave na miru nama na balkanu je pun kur... ratova hoću malo u veselju da živim iako je sve bijeda i siromaštvo ali me niko ne dira niti koga diram ne živi se 200 godina hoću da malo ponesem i veselog života sa sobom kad odem dva metra bez giometra

  • PREDATOR KILLING

    12. oktobar 2016 | 18:49

    Vladari iz senke lome koplja preko srbskih leđa

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA