Air Serbia zabranila unošenje Samsung Galaxy Note 7 u avione

Nakon što je Samsung na globalnom nivou povukao Samsung Galaxy Note 7, uvodimo zabranu unošenja ovih uređaja na svoje avione, naveli su iz kompanije

  • 5

Nakon što je kompanija Samsung povukla iz prodaje najnoviji model pametnog telefona "Galaxy Note 7", zbog velikih problema sa baterijom telefona, koje su dovele do 35 eksplozija aparata za vreme punjenja baterije, danas je i Air Serbia zabranila unošenje ovih uređaja u svoje avione.

Eksplozije Galaxy Note 7 Samsung će koštati 5,3 MILIJARDE DOLARA

Nakon što je Samsung na globalnom nivou povukao Samsung Galaxy Note 7, uvodimo zabranu unošenja ovih uređaja na svoje avione, napisali su iz kompanije na Tviteru.

Naveli su i da se izvinjavaju zbog eventualnih neprijatnosti, ali da im je ipak najvažnija bezbednost putnika.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Da podsetimo, južnokorejska kompanija Samsung Elektroniks zaustavila je prodaju smartfona Galaxy Note 7 prošle nedelje, pošto su se neki od njih zapalili tokom punjenja, verovatno zbog problema s litijumskom baterijom.

Kupci su mogli da zamene telefone za nove, ali je bilo slučajeva da su se ti novi zapalili, zbog čega je Samsung saopštio da u celini prekida prodaju tog modela.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Povlačenje telefona Galaxy Note 7 će kompaniju Samsung koštati oko tri milijarde dolara tokom tekućeg i narednog kvartala, što ukupan trošak povećava na 5,3 milijarde dolara.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA