Hrvatsku drma greška na dokumentima: Srbija se ovog detalja setila na vreme! PROVERITE I VI SVOJU LIČNU KARTU!

- Kako nevažeća? Izvadio sam je nedavno, od toga je prošlo možda par nedelja - rekao je putnik policajcu

  • 2

U slučaju da planirate putovanje samo sa ličnom kartom do Crne Gore ili Bosne i Hercegovine (za koje vam još uvek nije neophodan pasoš), uverite se pre toga da vam na dokumentu ne piše reč "trajno".

Još 102 dana imate priliku da zamenite ličnu kartu, u suprotnom vas čeka ogromna kazna

Slična stvar dogodila se Ivanu Barnašiću (67) iz Varaždina u Hrvatskoj prilikom putovanja u Francusku. Na pariškom aerodromu Šarl de Gol, njemu je, naime, carinik tražio lični dokument, te napravio problem zbog toga što mu je isti izdat doživotno.

- Šta je to? Vaša lična karta je nevažeća - rekao mu je policajac koji nije razumeo hrvatsku reč "trajno" ispisanu ispod "vrijedi do" ili "date of expiry".

- Kako nevažeća? Izvadio sam je nedavno, od toga je prošlo možda par nedelja - rekao je u čudu Barnašić za Jutarnji list.

Na kraju se ispostavilo da je problem nastao zbog toga što hrvatski termin nije bio preveden na englski jezik, ali je Hrvat uspeo da dokaže da je dokument validan i da može da nastavi put.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA