Devojčicu ujeo pas, a lekar je odbio da joj da lek i POSLAO JE U CRKVU DA SE MOLI BOGU

Devojčica nije dobila injekciju protiv besnila i rečeno joj je da ode u crkvu i da se pomoli Bogu da pas koji je ujeo nije zaražen ovom bolešću

  • 4

Devojčicu Olesiju ujeo je pas lutalica i primila je dve od tri neophodne injekcije protiv besnila, dok je doktor u Dalnegorsku, u Primorski regionu u Rusiji, odbio da joj da poslednju.

BESNILO I DALJE PRETI SRBIJI: Prepoznajte besnog kućnog ljubimca i spasite se!

- Otišao sam sa svojom ženom u bolnicu da raščistimo stvar i doktor je rekao da nisu imali vakcinu - rekao je Olesijin otac.

Doktor je odbio i da im da lekarski izveštaj kako bi otišli u drugu bolnicu po injekciju.

- Pitali smo šta da radimo i dobili odgovor da odemo u crkvu, da tamo zapalimo sveću i da se pomolimo Bogu da taj pas nema besnilo - iznervirano dodaje otac.

Odeljenje u okviru ministarstva zdravlja, zaduženo za to područje, istražilo je slučaj došli su do zaključka da je doktor, čiji identitet nije saopšten ozbiljno prekršio medicinsku etiku. 

Taj doktor je otpušten, a devojčica za koju se veruje da ima 11 godina, dobila je potrebnu vakcinu. Njeno ime, kao ni imena članova njene porodice, nije saopšteno.

- Odradili smo proveru i sada sa sigurnošću možemo da kažemo da su vakcine protiv besnila dostupne širom regiona. Grešku u kupovini i nabavljanju ove vakcine napravio je pomenuti doktor. Glavni lekar u toj bolnici će takođe da dobije ukor, zbog toga što se desilo. Doktor zbog koga dete nije dobilo vakcinu je otpušten - rekao je zamenik guvernera Primorski regiona Pavel Šerebrjakov.

(Telegraf.rs / Izvor: siberiantimes.com)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA