SRBIJA POMAŽE SIRIJI: Avion sa humanitarnom pomoći iz Niša odleteo za Alepo (FOTO)

Utovaru humanitarne pomoći prisustvovali su državni sekretar Ministarstva odbrane Nenad Nerić i ambasador Rusije u Srbiji Aleksandar Čepurin

  • 6

Sa niškog aerodroma "Car Konstantin" avion Iljušin-26 poneo je humanitarnu pomoć Srbije za sirijski grad Alepo, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

SRBIJA POSLALA POMOĆ SIRIJI: Preneće je ruski avion direktno u Alepo (FOTO)

U donaciji Srbije je hrana, brašno, šećer, ulje, odeća i obuća, lekovi i vreće za spavanje.

Utovaru humanitarne pomoći i ispraćaju aviona prisustvovali su državni sekretar Ministarstva odbrane Nenad Nerić i ambasador Rusije u Srbiji Aleksandar Čepurin.

Foto: mod.gov.rs Foto: mod.gov.rs

Čepurin je rekao da je humanitarna akcija Srbije isključivo namenjena za pomoć Sirijcima koji stradaju od terorističkih pretnji i terorističke ofanzive i istakao ona nije uperena ni protiv koga.

Foto: mod.gov.rs Foto: mod.gov.rs

- To je pomoć za sirijsku decu, sirijsko civilno stanovništvo, kome je pomoć vrlo potrebna upravo sada. Humanitarna akcija je smišljena i ostvaruje se u okviru međunarodnog prava i u sklopu napora koji se preduzimaju od strane OUN - naglasio je ruski ambasador.

Čepurin je rekao da je posmatrao kako je na human i prijateljski način Srbija primala izbeglice koji su dolazili sa Bliskog istoka, a da i ova akcija pokazuje dobru, veliku dušu i plemenitost srpskog naroda.

Foto: mod.gov.rs Foto: mod.gov.rs

- Sirijski narod trebalo bi da kaže veliko hvala srpskom narodu koji je prosledio ovu pomoć, a svaki Srbin trebalo bi da oseti ponos da je pomogao nekom u velikoj nestašici i patnji. Verujem da će humanitarna pomoć biti efikasno i bezbedno dopremljena do Alepa i uručena svima kojima je namenjena - zaključio je ambasador.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • peacemaker

    20. oktobar 2016 | 20:54

    Kakav je ovo paravan !! Nemorate da šaljete za Siriju, salji za Beograd! Pola Sirije je tamo!

  • Cika Bora

    20. oktobar 2016 | 20:23

    E boze kome mi da pomognemo...

  • @@@

    20. oktobar 2016 | 21:49

    E sad shvatam da nam je stvarno krenulo....blago nama u bajkama u kojim živimo

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA