≫ 

PROFESORI ĆE ĐACIMA PRETURATI TORBE PRE ODLASKA NA EKSKURZIJU: A i tamo ih čeka žešća kontrola!

Nedisciplinovanima preti i povratak u Vranje, a od ekskurzija mogu da se oproste učenici kojima je ranije izrečena vaspitno-disciplinska mera ukora

  • 8

Školski odbor Gimnazije "Bora Stanković" u Vranju je, uz saglasnost uprave i roditelja, usvojio Pravilnik o ponašanju đaka i profesora na ekskurzijama.

Marinu (12) zlostavlja i vređa ceo razred jer nema "ajfon": SEDIM SAMA U KLUPI JER SAM SIROMAŠNA, NEPODNOŠLJIVO JE!

Pravilnik u 20 tačaka propisuje etička načela i pravila ponašanja 700 učenika i 70 nastavnika, a direktorka Suzana Mišić Stanković ističe da će školska uprava kažnjavati sve koji remete javni red, pijanče, puše cigare, koriste opijate, izazivaju nered, uništavaju hotelski inventar, prenosi Blic.

Nedisciplinovanima preti i povratak u Vranje, a od ekskurzija mogu da se oproste učenici kojima je ranije izrečena vaspitno-disciplinska mera ukora.

- Neko mora da snosi odgovornost za nedolično i nekulturno ponašanje. Vranjska gimnazija nije na lošem glasu, ali bilo je slučajeva da su zbog remećenja reda učenici snosili finansijske troškove u hotelu - naglašava direktorka.

Pre odlaska na ekskurzijsko putovanje, roditelji, odeljenske starešina i direktor potpisiju saglasnost da odgovaraju za ponašanje đaka, a jedno od pravila je i pravo školske uprave da pre polaska autobusa otvori i pregleda prtljaga putnika.

Foto: Profimedia/Wavebreak Foto: Profimedia/Wavebreak

- Podržavam Školski odbor jer je usvajanje ovakvog pravilnika u interesu svih učenika - ističe predsednica Đačkog parmalenta maturant Marija Aleksić.

Pravilnikom je na ekskurziji zabranjeno i vređanje, kockanje, nošenje oružja, neprikladno odevanje.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • xxx

    21. oktobar 2016 | 16:25

    Pa naravno,deca su danas strasna,mogu da te uvale u taakve neprilike da ne znas sta ces sa sobom! A za roditelje nece nikad biti kriva njihova razmazena i razuzdana deca nego profesori sto ih vode! Zato potpuno podrzavam,svaka cast nastavnom osoblju sto danas uopste pristaje i da ih vodi bilo gde,za to treba hrabrosti

  • DARKO 100%

    21. oktobar 2016 | 16:58

    RED RAD DISCIPLINA☺

  • Nikola

    21. oktobar 2016 | 16:11

    Ahahahahaha najbolje u manastir da nas vodite umesto na ekskurziju.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA