≫ 

SLAVICA JE ČULA PLAČ IZ TORBE U DVORIŠTU PORODILIŠTA I TAMO PRONAŠLA BEBU: Ostavljenog dečaka nazvali su - Srećko!

Videla je golog dečaka po kom je još uvek bilo tragova od porođaja i kom je pupčana vrpca bila podvezana pertlom

  • 11

Tek rođenog dečaka, ostavljenog u platnenoj torbi u dvorištu "Betanije", u petak pre podne je pronašla Slavica Fejsa, novinarka “Ruskog slova” koja ovaj deo dvorišta novosadskog porodilišta koristi kao prečicu na putu do posla.

HOROR U NOVOM SADU: Prolaznica je čula neki plač, a onda videla torbu i SKAMENILA SE!

- Kako sam prilazila prodavnici dečje opreme čula sam dečji plač i prvo sam pomislila da je neko ostavio dete ispred i ušao u butik, međutim kada sam prišla bliže videla sam tu torbu na betonu i shvatila da plač dolazi odatle. Torba je bila otkopčana i ja sam je otvorila i videla golog dečaka po kojem je još bilo tragova od porođaja i kojem je pupčana vrpca bila podvezana pertlom. Mislila sam da ću se srušiti, ali sam se nekako pribrala, podigla ga i krenula da tražim pomoć - priča Slavica i kaže da će taj događaj pamtiti ceo život, prenose novosadski mediji.

Prvi je priskočio u pomoć vlasnik butika "9.maj", ispred kojeg je ostavljena beba, Branislav Štrbac, koji je odmah alarmirao obezbeđenje porodilišta, a zatim i medicinsko osoblje koje je u neverici prihvatilo napuštenog dečaka. Prema Slavicinim rečima, nakon što su bebu predali lekarima i sestrama, u potpunom šoku je nastavila put ka svojoj redakciji  i tek kada je stigla na posao je shvatila da nije ostavila svoje podatke u Betaniji.

- Nazvala sam ih da se javim, a onda sam se brzo i vratila u "Betaniju" gde je stigla policija, okupili su se doktori i svi su bili u neverici šta se desilo. Tada su mi rekli da je dečak dobro i da nema nikakvih povreda - kaže Slavica i dodaje da je bila u Dečjoj bolnici da obiđe bebu, ali da nije mogla da uđe kod dečaka koji je već dobio ime Srećko.

Doktori su joj preneli da je dobrog opšteg stanja i da, za sada, nema nikakvih problema.

- Sigurno bi i svako drugi ko bi naišao tuda uradio isto, ali taj osećaj neću zaboraviti. Važno je da je on sad dobro i da bude dobro, ali ne mogu da prestanem da mislim o tome kako je počeo život i kakvu će sudbinu imati - kaže Slavica, inače majka dvoje dece. Dečak će još neko vreme provesti u Dečjoj bolnici, ali za sada nije sigurno ko će dalje preuzeti brigu o njemu.

O tome će odlučiti Centar za socijalni rad koji je uključen u ovaj slučaj i postoji nekoliko mogućnosti. Bebu bi u nekom trenutku mogla da preuzme hraniteljska porodica, eventualno bi mogao biti usvojen, a moguće je i da će brigu o njemu preuzeti Dečje selo ili dom na Vračaru. Naravno postoji mogućnost da se ipak jave i roditelji, ali će oni u tom slučaju svakako odgovarati za ono što su učinili, a zatim će morati da dokažu da sposobni da se brinu o detetu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zzzzzz

    23. oktobar 2016 | 02:47

    Djubrad ne treba im ga nikada dati nazad!!! Srce malo.. :(

  • Beogradjanka

    23. oktobar 2016 | 01:56

    Strašno, neko se godinama leči i dao bi sve na svetu da se ostvari kao roditelj, a neko ga dobije i postane majka i ostavi u torbi kao smeće, i uvek kad tako nešto pročitam u novinama ne mogu da se ne zapitam jesmo li postali životinje???

  • mama

    23. oktobar 2016 | 09:59

    Mislim da je ovo smisljeno bas da se djete spase... Zato ga je ostavila pred porodilistem... Bolje nego abortus

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA