Vojska Srbije je upravo donela odluku o 300 novih profesionalnih vojnika

U profesionalnu vojnu službu mogu da budu primljeni samo kandidati koji su prethodno odslužili vojni rok sa oružjem

  • 9
PRIPADNICI VOJSKE SRBIJE Foto: Tanjug/Marko Đoković

Na inicijativu ministra odbrane Zorana Đorđevića pokrenuta je procedura za prijem 300 profesionalnih vojnika do početka novembra ove godine, dok se naredne godine očekuje prijem još 1.500 vojnika u Vojsku Srbije.

Vojni rok šest meseci, ali ga neće svi služiti!

Do sada je, u toku 2016. godine, već primljeno 95 profesionalnih vojnika, dok se na obaveštenje o prijemu profesionalnih vojnika u Specijalnu brigadu, koji se primaju iz redova vojnika u rezervi iz evidencije regionalnih centara Ministarstva odbrane, u roku od dve nedelje odazvalo 255 kandidata.

ONE SU PONOS: Srbija dobila 154 podoficira, među njima 15 dama

Ministarstvo odbrane podseća da u profesionalnu vojnu službu mogu da budu primljeni samo kandidati koji su prethodno odslužili vojni rok sa oružjem, kao i da ovo ministarstvo odbrane i Vojska Srbije od decembra ove godine uspostavljaju novi način dobrovoljnog služenja vojnog roka sa oružjem koje će trajati šest meseci.

Foto: Tanjug/Marko Đoković Foto: Tanjug/Marko Đoković

NOVINE U VOJSCI SRBIJE: Od decembra duži rok za dobrovoljce

- Cilj je da se dodatnom obukom vojnika unaprede operativne i funkcionalne sposobnosti Vojske Srbije, da se rasterete profesionalni vojnici koji će se više baviti usavršavanjem stečenih znanja i veština, kao i da se osnaži rezevni sastav. Jedan od benefita predviđenih za nove vojnike jesu veće novčane naknade u poslednja tri meseca služenja vojnog roka - navodi se u saopštenju Ministarstva odbrane.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Rosa

    25. oktobar 2016 | 17:49

    A ne kazu koliko je profesionalnih vojnika dalo otkaz od pocetka godine i zasto?

  • Jadranin

    25. oktobar 2016 | 18:10

    A gde su vezbe. Srbiji su potrebne vojne vezbe za gradjanstvo. Potrebno je da se uradi rezerva koje ocigledno nemamo.Sramota da se ceo svet naoruzava i sprema za odbranu svoje zemlje samo kod nas vazi ono sto je TADIC izjavio kao predsednik da nam vojska nije potrebna.

  • zec

    25. oktobar 2016 | 19:06

    pa kad rade za platu od 33hilade sramota vise zarade peraci stakla mesecn i ne soje nikom mirno dobro ih ima i ovoliko

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA