Austriji prete VELIKE BOGINJE, a razlog za to je JEZIV!

U analizi pod nazivom "Biološka, hemijska, radiološka i nuklearna pretnja", do koje je došao bečki dnevnik "Kronen cajtung", detaljno su sagledane sve pretnje po zemlju, a zaključak je da su to pre svega oboljenja, odnosno velike boginje

  • 5

Analiza rizika po Austriju, koju je po nalogu vlade uradilo Ministarstvo unutrašnjih poslova i Uprava za bezbednost Austrije, pokazala je da su najveći rizik po zemlju - velike boginje.

 

KUGA U ČAČKU, KOLERA U JAGODINI: Na svu sreću, ovih bolesti u Srbiji više nema, a EVO KAD SU OD NJIH UMRLI POSLEDNJI LJUDI!

 

U analizi pod nazivom "Biološka, hemijska, radiološka i nuklearna pretnja", do koje je došao bečki dnevnik "Kronen cajtung", detaljno su sagledane sve pretnje po zemlju, a zaključak je da su to pre svega oboljenja, odnosno velike boginje.

 

Konstatuje se da "ranjivost Austrije uzrokuju dva faktora - ukidanje vakcinacije protiv velikih boginja iz 1980-tih godina, kao i nedovoljne sposobnosti da se na to oboljenje reaguje kvalifikovanim osobljem".

 

Pretnju, kako se konstatuje u izveštaju, predstavlja i influenca, jer se upotreba mutiranih virusa može očekivati od terorista, a upozorava se i na radiološka sredstva, kao što je takozvana "prljava bomba", navodeći da je broj materijala koji se mogu upotrebiti ogroman i da je teško realizovati kontrolu radioaktivnih supstanci.

 

Pored toga, upozorava se i na nuklearne elektrane jer, iako ih u Austriji nema, u susedstvu postoje i one bi, u slučaju akcidenta, mogle da ugroze zdravlje Austrijanaca, te za to postoje i planovi za hitnu reakciju.

 

Foto-ilustracija: Profimedia

Foto-ilustracija: Profimedia

 

- Nema razloga za paniku - naglašava ministar unutrašnjih poslova Volfgang Sobotka, a ministar odbrane Hans Peter Doskocil ističe da je važno da se prepozna dimenzija opasnosti i procene posledice.

 

Uprava za bezbednost je izradila listu specijalnih hitnih mera u slučaju potrebe, pri čemu se preporučuje vakcinacija interventnih snaga, kao i ključnih osoba u zemlji.

 

Takođe se ukazuje da svaki građanin može da napravi zalihe vode i namirnica za najmanje tri dana, kao i da u kući ima radio na baterije i sveće, ako struja nestane na duže vreme.

 

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nn...

    28. oktobar 2016 | 10:02

    Uh neidem u austriju........

  • Aleksandra

    28. oktobar 2016 | 09:53

    Pa sve to je realna opasnost za sve zemlje, ne samo za Austriju. Ne postoji nigde u svetu (koliko znam) aktivna imunizacija protiv velikih boginja (variola vera), teroristi bilo gde mogu da deluju, a nuklearnih elektrana ima i u nasem okruzenju.

  • Niki

    28. oktobar 2016 | 23:09

    Kod nas se vakcinise protiv velikih boginja jos od 1971.god.kada je vladala kod nas,tako da budite bezbrizni jer se i dan danas kod nas deca vakcinisu!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA