RAZLOGA ZA ZADOVOLJSTVO NA PRETEK: Smederevo sa 9 miliona stipendira srednjoškolce i studente (FOTO)

- Moja ideja je da stipendije dobiju jednokratno, jer sa 80.000 mogu sebi da priušte i nešto vrednije - kaže gradonačelnica Smedereva dr Jasna Avramović

  • 1

Grad Smederevo izdvojio je oko devet miliona dinara za stipendiranje 95 učenika, 86 studenata i 9 srednjoškolaca.

Smederevo je jedan od retkih gradova u Srbiji koji vodi računa o svojim đacima i studentima. Na predlog gradonačelnice Smedereva, dr Jasne Avramović, ove godine povećan je iznos koji grad izdvaja za stipendiranje đaka i studenata, a istovremeno i kriterijumi su malo drugačiji.

SMEDEREVO POMAŽE ĐAKE SA POSEBNIM POTREBAMA: Podrška za 17 učenika i osam škola (FOTO)

Gradonačelnica Smedereva: Novim Zakonom o finansiranju lokalnih samouprava bićemo još konkurentniji na tržištu (FOTO)

Gradonačelnica je predložila, a Gradsko veće donelo odluku o dodeljivanju novčane pomoći svim učenicima koji su konkurisali za novčanu pomoć.

Foto: Promo Foto: Promo

- Nismo mogli da im ne izađemo u susret.  To su naša deca, najbolje što Smederevo ima - rekla je gradonačelnica dr Jasna Avramović na drugom ovogodišnjem susretu sa učenicima srednjih škola i studentima koji su dobili stipendije za školsku 2015/2016. godinu.

Razloga za zadovoljstvo ima na pretek: Grad Smederevo izdvojio je oko 9 miliona dinara za stipendiranje 95 učenika, 86 studenata i 9 srednjoškolaca.

- Prošli put zbog obaveza na fakultetima niste bili na potpisivanju ugovora, ali želela sam da vas lično pozdravim, da vam kažem da sam ponosna na vašu mladost, znanje i zalaganje i da vam sugerišem da nakon završetka studija potražite najpre u svom gradu posao i sreću. Grad Smederevo će uvek podržavati i talente, ali i siromašnije učenike koji žele da studiraju i dalje se stručno usavršavaju - rekla je Avramovićeva u svom obraćanju.

Gradonačelnica je za Telegraf potvrdila da su ove nedelje stipendisti dobili novac.

- Moja ideja je da stipendije dobiju jednokratno, jer sa 80.000 mogu sebi da priušte i nešto vrednije - kaže gradonačelnica Smedereva dr Jasna Avramović.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • smedervac

    2. novembar 2016 | 18:49

    Ovo je za svaku pohvalu. Deca koja nisu genijalci imaju šansu da dobiju i stipendiju. Gradonačelnice, svaka čast za ovu odluku, samo kmplimenti.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA