≫ 

KRALJICA ELIZABETA u avionu tražila leskovačke ĆEVAPE, TITO joj ispunio želju

U jednom kutu aviona, kojim su 1972. godine kraljica Elizabeta i Tito putovali, nalazili su se ćumur, roštilj, meso i skara, ali i roštilj-majstor iz Leskovca

  • 27

Leskovački ćevap nadaleko je poznat i čest gost srpske trpeze. Takođe je i nešto što većina stranaca jedva čeka da proba kada poseti našu zemlju.

Ovako se prave SAVRŠENI ćevapi za roštilj! (RECEPT)

Poseban doživljaj ćevapa imala je kraljica Elizabeta kojoj je srpski specijalitet serviran u avionu dok je putovala sa Titom od Beograda do Briona - piše Jugmedia.

Naime, u jednom kutu aviona, kojim su 1972. godine kraljica Elizabeta i Tito putovali, nalazili su se ćumur, roštilj, meso i skara, ali i roštilj-majstor iz Leskovca, čiji su specijaliteti očarali kraljevsku porodicu.

Po povratku sa Briona, kraljica je tražila da isti joj se ćevapi spreme i u Beogradu.

Pored engleske kraljevske porodice, u leskovačkim specijalitetima sa roštilja uživali su i predsednici najvećih svetskih sila poput Nikite Hruščova, Šarla de Gola, Salvadora Aljendea, Vili Branta, Aldo Moroa, Sofije Loren, Ričarda Bartona i Elizabet Tejlor.

Svi oni probali su specijalitet po prvi put kao gosti na Titovom Belom dvoru.

(Telegraf.rs/jugmedia.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Драган

    6. novembar 2016 | 12:30

    Јесте ли сигурни да јеШарл Де Гол икад. Срео Тита?Шарл Де Гол никад није опростио Брозу што је измасакрирао ( као што то данас раде Џихадисти?) генерала Михаиловића ,патриоту кога су одликовали Шарл Де Гол, Труман,генерал Александар,.....,и многи други за његов допринос победи Савезника.Сви су се они дивили делима генерала Драгољуба Михаиловића, а пролетери - профитери су га масакрирали и сакрили његове земне остатке ,ако уопште постоје?,јер им је он стајао на путу да освоје власт и униште Србију.Уништавање Србије још увек траје!

  • matija

    6. novembar 2016 | 13:04

    Ne pišute ono što ne znate.Šarl de Gol nikada nije posetio Tita jer je bio ljut na njega zato što je streljao njegovog ratnog druga Dražu Mihajlovića.Održavali su diplomatake ali ne i lične odnose.Tako da nažalost nije imao prilike da proba ćevape ;)

  • Ja

    6. novembar 2016 | 14:13

    Mogu da zamislim rostilj u kutku aviona i rostilj majstora koji raspaljuje cumur.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA