VANREDNA SITUACIJA U PROKUPLJU: Izlili se potoci, najgore u selima

- Svi subjekti zaduženi za delovanje su uključeni i spremni da reaguju. Za sada je Toplica kroz našu opštinu u svom koritu- kazao je zamenik predsednika opštine Prokuplje, Miroljub Paunović

  • 5

Zbog pogoršanih hidrometeoroloških uslova i opasnosti od izlivanja reke Tolice, Opštinski štab za vanredne situacije proglasio je vanrednu situaciju na teritoriji Opštine Prokuplje.

MARIĆ O POPLAVAMA: Oprez do sutra uveče, večeras NOVE PADAVINE! (VIDEO)

Za sada su se izlili samo lokalni potoci, a najgore je u selima: Bace, Donja Trnava i Potočić.

Zamenki predsednika Opštine Prokuplje Miroljub Paunović kaže da postoji opasnost po stanovništvo i imovinu, te je održana sednica Opštinskog štaba i proglašena vanredna situacija.

- Svi subjekti zaduženi za delovanje su uključeni i spremni da reaguju. Za sada je Toplica kroz našu opštinu u svom koritu - kazao je Paunović.

Prema posednjim merenjima Hidrometorološkog zavoda u 16 sati nivo vode u reci Toplici u kuršumlijskom selu pepeljevac iznosio je 278 santimetara, a po zakonu, preko 220 santimetara se proglašava stanje redovne odbraneod poplava.

(B.R.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • dusan

    8. novembar 2016 | 16:59

    izlili im se potoci jer nisu cisceni i uredjeni.da ste po metar kopali od kada vas ti potoci plave do sada biste ih uredili.nema veze, tu su vam stabovi na kojima cete da pricate bajke jedni drugima.za to vreme ce kuce biti poplavljene.ova zemlja zivi na srecu......, dokle......bog dragi zna.

  • Arigo

    9. novembar 2016 | 07:08

    Predsednik posetio jug i jugoistok! Gde je sad da vidi kolike su stete? Kakav rast kakav napredak?Ljudi ovde ode sve u tri lepe!Jad!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA